Baltus start Franse Grand Prix vanaf P10, Van den Goorbergh 22e

Barry Baltus heeft zich zaterdagmiddag als tiende gekwalificeerd voor de Grand Prix van Frankrijk op het Bugatti Circuit in Le Mans. De Belg kwam via Q1 naar Q2 en behaalde met de tiende tijd zijn op één na beste kwalificatieresultaat van het seizoen. Zonta van den Goorbergh strandde in Q1 maar had zich knap verbeterd waardoor hij zondagmiddag vanaf de 22e plaats zal starten.

Het was geen makkelijke start van het Grand Prix weekend voor Fieten Olie Racing GP. Na de twee trainingen op vrijdag stonden Baltus en Van den Goorbergh beiden buiten de top veertien waarna er nog één mogelijkheid overbleef op zaterdagochtend om alsnog rechtstreeks in Q2 te komen. Vanwege regenval gedurende de nacht en de ochtend was de baan echter nog nat waardoor de rondetijden van vrijdag niet aangescherpt konden worden en beide coureurs deel moesten nemen aan Q1.

Baltus reed in die Q1 sessie de vierde rondetijd waardoor hij een plaats in Q2 had bemachtigd. Vervolgens wist de Franssprekende Belg een 1’36.437 in de tweede kwalificatiesessie te rijden waarmee hij zich als tiende te kwalificeren voor de Franse Grand Prix. Zonta van den Goorbergh reed een 1’36.966 in Q1 waarmee hij zondagmiddag vanaf de 22e plaats aan de 22 ronden lange Moto2 race begint.

Barry Baltus – P10: “Het was een goede dag in vergelijking met gisteren, zowel ikzelf als de motor zijn flink verbeterd. Vanwege een moeilijke vrijdag moesten we naar Q1 maar we hebben het goed gedaan om naar Q2 te komen en ons vervolgens als tiende te kwalificeren. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk. Het is mooi om hier te rijden, het voelt als een thuis Grand Prix met veel Belgische vlaggen. We zullen zien wat we morgen kunnen doen, ik heb er alle vertrouwen in dat we een goede race kunnen rijden. Ik wil het goed doen voor het team, de sponsors en mezelf. Laten we ervoor gaan.”

Zonta van den Goorbergh – P22: “Het was geen slechte dag vandaag. We begonnen de dag met de derde training waarin de omstandigheden half nat / half droog waren. Dat was jammer omdat we op vrijdag niet echt het goede gevoel en het juiste ritme hadden, daar wilden we in de derde training wat aan doen. ’s Middags in de kwalificatie ging het redelijk goed, de rondetijd was zeker niet slecht. Het probleem was eigenlijk dat de stap van gisteren naar vandaag eigenlijk te groot was, daarom was het ook jammer dat de omstandigheden in de derde training niet goed waren. We starten daarom morgen vanaf P22, dat is niet de plek waar ik wil staan. Maar we moeten het ermee doen en gezien mijn rondetijden heb ik er vertrouwen in.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Het was toch wel weer een goede dag voor beide rijders. Zonta wist zich sterk te verbeteren, helaas kwam hij net tekort op een plaats in Q2. De omstandigheden waren lastig vanochtend, we stonden nog niet in Q2 met beide coureurs. Barry heeft dat voor elkaar gekregen via Q1 en vervolgens kon hij dat tempo doorzetten in Q2 waardoor hij zich als tiende heeft gekwalificeerd. Ik denk dat ze allebei een goede uitgangspositie hebben voor de race van morgen, het zal een beetje afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Ik verwacht dat we mooie resultaten mee naar huis kunnen nemen.”

De Moto2 race op het Bugatti Circuit in Le Mans begint zondagmiddag om 12:15 uur Centraal Europese zomertijd.