Fieten Olie Racing GP klaar voor historische 1000e Grand Prix in Le Mans

Komend weekend wordt de vijfde Grand Prix van 2023 verreden op het Bugatti Circuit in Le Mans, Frankrijk. Voor Barry Baltus komt dit het dichtst bij een thuis Grand Prix en de Belgische coureur wil zijn vorm van de laatste raceweekenden graag voortzetten in Le Mans. Zonta van den Goorbergh kreeg na een goed weekend in Jerez tijdens de race te maken met fysieke problemen maar hoopt daar dit weekend geen last meer van te hebben.

Het 4,19 kilometer lange Bugatti Circuit in Le Mans is onderdeel van het Circuit de la Sarthe, het circuit waar honderd jaar geleden de eerste 24-uurs race werd verreden. Het Bugatti Circuit heeft negen rechterbochten en vijf linkerbochten, waarbij de eerste bocht met vol gas in de zesde versnelling het meeste respect afdwingt.

De Franse Grand Prix wordt de 1000e Grand Prix in de historie, de eerste werd in 1949 verreden op het Isle of Man. Met wisselende weersomstandigheden wordt het een uitdagend raceweekend voor Fieten Olie Racing GP maar beide rijders hebben laten zien dat ze in alle omstandigheden uit de voeten kunnen.

In tegenstelling tot de meeste Moto2 teams heeft Fieten Olie Racing GP besloten om niet deel te nemen aan de testdag op dinsdag na de Spaanse Grand Prix in Jerez, zodat deze op een later tijdstip kan worden ingezet.

Barry Baltus: “Ik kijk erg uit naar de Franse Grand Prix omdat die het dichtst bij een thuisrace komt. Het is een circuit waar ik graag kom en vorig jaar reed ik er een van mijn beste races van het seizoen. Ik heb goede herinneringen aan Le Mans en nu maar hopen dat het weer beter wordt dan het nu lijkt. Ik heb er alle vertrouwen in en kan niet wachten om weer met het team aan de slag te gaan.”

Zonta van den Goorbergh: “Tijdens het raceweekend in Jerez hebben we wat mooie dingen kunnen laten zien, helaas kreeg ik in de race te maken met een aantal problemen. Hopelijk hebben we dat opgelost zodat we komend weekend in Frankrijk onze snelheid nog beter kunnen laten zien, met name in de race. Hoe dan ook gaan we met vertrouwen richting Le Mans voor de vijfde Grand Prix van dit jaar.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Le Mans is altijd een speciaal circuit om naartoe te gaan. Er komen ontzettend veel fans naar het circuit toe en de weersomstandigheden zijn altijd vrij lastig en wisselvallig: de races worden daardoor vaak onvoorspelbaar.

In Jerez hadden we een goed weekend, al viel de zondag toch eigenlijk een beetje tegen voor zowel Barry als Zonta. De trainingen en kwalificatie waren heel goed en we moeten nu zien dat we dit door kunnen trekken naar zondag, zodat we ook een goed resultaat mee naar huis kunnen nemen.”

Na twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend begint zaterdagmiddag om 13:45 uur de kwalificatie. De race over 22 ronden op het Bugatti Circuit in Le Mans gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.