Punten voor Fieten Olie Racing GP in uitdagende Spaanse Grand Prix

Barry Baltus heeft zondagmiddag punten gescoord in de Moto2 race op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De Belgische coureur kwam na een lastige openingsfase als dertiende over de finish waarmee hij drie WK punten scoorde. Zonta van den Goorbergh kreeg te maken met fysieke problemen en passeerde de finish als 23e.

Baltus kon zijn goede startpositie niet uitbuiten en verloor in de openingsfase meteen al een aantal plaatsen. Zijn remprotector was geraakt waardoor deze in de weg zat en de Belg daardoor niet goed kon remmen. Uiteindelijk kon hij zijn tempo en positie vasthouden waarmee hij als dertiende eindigde. Met deze drie gescoorde WK punten staat Baltus nu op de zeventiende plaats in het kampioenschap.

Van den Goorbergh wist zijn positie in de openingsfase van de race vast te houden maar na zo’n vijf ronden kreeg hij last van opgepompte onderarmen. Met het krachtverlies in zijn rechterarm kon de 17-jarige coureur zijn tempo van de trainingen niet rijden waardoor hij de race als 23e afsloot.

Barry Baltus – P13: “”Dit was niet de race die ik had verwacht. We deden het goed in de kwalificatie maar niet in de race, dus dat is teleurstellend. Over het algemeen hadden we een goed weekend, alleen in de race misten we iets. In de eerste ronde werd mijn rembeschermer geraakt en daardoor kon ik niet op de juiste manier remmen. We moeten doorgaan op de manier waarop we nu werken en dan weet ik zeker dat de resultaten zullen komen.”

Zonta van den Goorbergh – P23: “Het is jammer hoe het vandaag is verlopen, we hadden er meer van verwacht. Na vijf ronden kreeg ik last van opgepompte armen, daar had ik in de trainingen ook al last van. Ik probeerde het gebrek aan kracht in mijn arm te compenseren maar 21 ronden lang is dat niet vol te houden. Na zo’n weekend, waarin we mooie dingen hebben laten zien, was er meer mogelijk geweest dus daarom is het heel jammer dat we zo eindigen. Nu moeten we kijken wat we hieraan kunnen doen en dan richten we ons alweer op Le Mans.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Na gisteren was dit voor beide coureurs toch wel een beetje een teleurstellende race. Het was moeilijk, Barry kon in het begin niet in zijn ritme komen en dat maakte het lastig om later weer in te halen. Hij eindigde als dertiende en daarmee heeft hij wel ons doel behaald van gewoon weer eens een race in de punten te finishen.

Zonta kreeg tijdens de race last van opgepompte armen waardoor hij tempo niet vol kon houden. Dat is erg jammer maar aan de andere kant hebben we dit weekend van beide rijders hele sterke prestaties gezien, dat is goed en dat geeft ons vertrouwen. Dat moeten we meenemen naar de volgende race.”

De volgende Grand Prix op de kalender is de Grand Prix van Frankrijk die in het weekend van 12 t/m 14 mei op het Bugatti Circuit in Le Mans wordt verreden.