Zonnige Spaanse Grand Prix staat Fieten Olie Racing GP te wachten in Jerez

Komend weekend wordt de vierde Grand Prix van 2023 verreden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in het zuiden van Spanje. Met zonnig en warm weer in het verschiet met temperaturen boven de 30°C wordt het een uitdagend weekend voor zowel het team als de rijders.

Het 4,42 kilometer lange circuit staat al sinds 1987 op de Grand Prix kalender en is één van de meest gebruikte circuits. Naast een jaarlijkse Grand Prix wordt het circuit ook door veel teams gebruikt om te testen: met langzame bochten, snelle bochten, harde rempunten en twee korte rechte stukken beschikt het circuit in Andalusië over nagenoeg alles.

Na een sterk optreden in de Amerikaanse Grand Prix kijkt Fieten Olie Racing GP uit om met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh aan het Europese gedeelte van het Moto2 seizoen te beginnen.

Barry Baltus: “Na iets meer dan een week thuis ben ik blij om weer in Europa te racen, op een circuit dat we wat beter kennen. We hebben er eerder dit jaar getest en de motor werkte goed, ik voelde me toen sterk. Ik rijd graag in Jerez en na een goed weekend in Austin voel ik me op mijn gemak, ik kan niet wachten om vrijdag op de motor te springen.”

Zonta van den Goorbergh: “We beginnen komend weekend in Jerez aan een hele reeks Europese wedstrijden. Voorafgaand aan het seizoen heeft iedereen hier al getest, het is sowieso een circuit dat alle rijders goed kennen. Dat maakt het lastig om echt het verschil te maken maar we gaan er hoe dan ook alles aan doen om er een goed weekend van te maken. Het zal behoorlijk warm worden met temperaturen boven de 30°C, dat maakt het zeker niet makkelijk. Hopelijk kunnen we er een mooi weekend van maken en een goed resultaat mee naar huis nemen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Na drie intensieve raceweekenden gaan we naar het warme Jerez. De resultaten waren wat wisselvallig maar we hebben wel laten zien dat we enorm snel kunnen zijn met beide rijders. Het wordt nu belangrijk om een goed resultaat te behalen en de snelle rondetijden in de trainingen om te zetten naar een sterke wedstrijd. Jerez is voor ons welbekend maar dat geldt ook voor alle andere rijders, het wordt dus de eerste echte krachtmeting. We gaan er vol vertrouwen naar toe en kijken uit naar een zonnig weekend.”

Na twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend begint zaterdagmiddag om 13:45 uur de kwalificatie. De race over 23 ronden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto gaat zondagmiddag om 13:15 uur van start, dat is een uur later dan gebruikelijk.