Zondag om te vergeten voor RW-Idrofoglia Racing GP in Le Mans

Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus hebben zondagmiddag geen punten weten te scoren in de Moto2 race op het Bugatti Circuit in Le Mans. De Belgische coureur kwam al in de derde ronde ten val waardoor zijn race vroeg ten einde kwam, de Nederlander crashte in de zesde ronde maar wist de race nog wel uit te rijden.

Ondanks dat het maximale resultaat in de kwalificatie niet werd behaald keek RW-Idrofoglia Racing GP hoopvol uit naar de Moto2 race in Le Mans. Na twee zonnige dagen was het bewolkt op het Franse circuit maar met een aangename buitentemperatuur waren de omstandigheden alsnog gunstig. Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus maakten beiden een goede start en schoven een aantal posities op totdat het aan het einde van de derde ronde misging.

Baltus kwam ten val in de laatste bocht voor start / finish en zou daardoor de strijd al vroeg moeten staken. Drie ronden later gebeurde hetzelfde bij Van den Goorbergh in bocht 8, hij kon zijn machine nog wel oppakken en uiteindelijk als 25e over de finish komen. Hiermee heeft RW-Idrofoglia Racing GP geen punten kunnen scoren, in het kampioenschap staan Baltus en Van den Goorbergh respectievelijk veertiende en achttiende.

Zonta van den Goorbergh – P25: “In de race wist ik naar voren te komen maar helaas verloor ik de voorkant en maakte ik een kleine schuiver. Het is enorm jammer want ik denk dat een plaats in de top tien er zeker in had gezeten. Het positieve aan dit weekend is dat we snel waren op een circuit waar we dat in het verleden niet waren. Ten opzichte van voorgaande jaren hebben we dit weekend een behoorlijke stap gemaakt. Ik heb de wedstrijd nog uit kunnen rijden en ondanks de valpartij gaan we met vertrouwen naar Barcelona.”

Barry Baltus – DNF: “Dit was niet de race die ik vandaag had willen rijden. Ik maakte een fout na drie ronden en het spijt me echt voor het team vanwege al het werk dat ze tijdens het weekend hebben gedaan. Ik had het tempo om binnen de top tien te eindigen, maar het was helemaal mijn fout. In Barcelona beginnen we weer vanaf nul. Ik wil het team bedanken voor al hun werk en nogmaals mijn excuses voor het maken van een fout.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Na twee positieve dagen in Le Mans was dit absoluut niet de race die we voor ogen hadden. We keken uit naar een goede race maar om dan beide rijders te zien crashen is zeer teleurstelelnd. Helaas kunnen dit soort dingen gebeuren wanneer je op de limiet rijdt en dat is natuurlijk ook wat we van ze verwachten. Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een sterk weekend waarin beide rijders hebben laten zien dat ze het tempo voor een plaats in de top tien hadden maar nogmaals, je moet wel de finish halen om punten te scoren. Het enige wat we kunnen doen is ons voorbereiden op de volgende race in Barcelona.”

De volgende Grand Prix wordt in het weekend van 24 t/m 26 mei verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.