Van den Goorbergh op P15 en Baltus op P16 in Le Mans na frustrerende kwalificatie

Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus hebben zich zaterdag als respectievelijk vijftiende en zestiende gekwalificeerd voor de Grand Prix van Frankrijk. Beide coureurs wisten een plaats in Q2 te bemachtigen en lieten zien dat ze snel waren, helaas zorgden gele vlaggen ervoor dat ze hun ideale rondetijd niet konden rijden.

RW-Idrofoglia is goed begonnen aan de Grand Prix van Frankrijk op het Bugatti Circuit in Le Mans. De eerste dag werd afgesloten met Barry Baltus op de zevende plaats en Zonta van den Goorbergh op de vijftiende plaats. Zaterdagochtend moest er in de tweede officiële training nog hard gewerkt worden voor een rechtstreekse plaats in Q2: Baltus kreeg dit voor elkaar door als veertiende te eindigden terwijl Van den Goorbergh net buiten de boot viel op de vijftiende plaats.

Van den Goorbergh moest hierdoor naar Q1 maar met de snelste rondetijd in die sessie kon de Nederlander alsnog door naar Q2. In deze sessie waren er veel crashes van andere rijders waardoor er vaak een gele vlag werd gezwaaid. Van den Goorbergh en Baltus konden daardoor hun snelste ronde niet rijden en eindigden respectievelijk als vijftiende en zestiende op de tijdlijst. De rondetijd die Van den Goorbergh in Q1 had gereden zou goed geweest zijn voor de vijfde plaats op de grid.

Zonta van den Goorbergh – P15: “De snelheid zat er vandaag zeker in maar we hebben het gewenste resultaat niet behaald. In de ochtend miste ik rechtstreekse plaatsing voor Q2 op slechts een paar duizendsten en dat was heel erg balen maar later wist ik het dankzij een goede Q1 sessie alsnog te redden. In Q2 begon ik goed en was ik op weg naar een plaats op de eerste twee startrijen, helaas kwam ik twee keer een gele vlag tegen en ging dat niet door. We hadden verder naar voren kunnen staan en dat is erg jammer maar het hoort er soms bij. Hopelijk kunnen we de pech nu achter ons laten en we staan er nog steeds niet slecht voor dus we gaan morgen ons best doen om er een mooie wedstrijd van te maken.”

Barry Baltus – P16: “We begonnen vrij goed in de ochtend en we konden meteen door naar Q2. In de kwalificatie maakte ik wat foutjes en slaagde ik er niet in om één goede ronde neer te zetten, dus dat is behoorlijk teleurstellend. Ons tempo voor de race is niet slecht maar het zou makkelijker zijn geweest als we iets meer naar voren hadden kunnen starten. Het wordt een lange en uitdagende race maar we zullen moeten vechten, dan zien we wel wat er mogelijk is.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Net als onze rijders denk ik dat we vandaag net iets meer verdiend hadden, we waren sterker dan de posities waar we nu staan. In de ochtend was het voor Zonta natuurlijk jammer dat hij net niet rechtstreeks door kon naar Q2 maar uiteindelijk wist hij dat in Q1 alsnog op indrukwekkende wijze voor elkaar te krijgen.

In de tweede kwalificatie gebeurde er heel veel en we rijden natuurlijk niet alleen op de baan. Als je de pech hebt dat je net in een snelle ronde een gele vlag krijgt, dan ben je die meteen kwijt. De vijftiende en zestiende plaats op de grid maken het niet makkelijk voor morgen maar beide rijders hebben de snelheid. We moeten morgen een beetje geluk hebben in de eerste twee ronden en hopen dan wat naar voren te kunnen komen. Ik denk dat ze allebei over het tempo beschikken voor een plaats in de top tien, laten we hopen dat morgen het geluk aan onze zijde staat en we een mooi resultaat kunnen behalen.”

De Moto2 race over 22 ronden op het Bugatti Circuit in Le Mans gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.