RW-Idrofoglia Racing GP reist af naar Le Mans voor vijfde Grand Prix van 2024

Komend weekend wordt de Grand Prix van Frankrijk verreden op het Bugatti Circuit in Le Mans, de vijfde Grand Prix van het jaar. RW-Idrofoglia Racing GP reist met vertrouwen af naar het Franse circuit na een positieve testdag in Jerez na afloop van de Spaanse GP.

Het 4,19 kilometer lange Bugatti Circuit in Le Mans is onderdeel van het Circuit de La Sarthe waar onder andere de 24-uurs race voor auto’s verreden wordt. Het Bugatti Circuit heeft negen rechterbochten en vijf linkerbochten en staat al sinds de jaren zestig op de Grand Prix kalender. Vorig jaar werd er een record gevestigd met het aantal bezoekers en ook dit jaar is de verwachting dat er zeer veel (Franse) fans aanwezig zullen zijn in Le Mans.

Voor de Franssprekende Belg Barry Baltus komt de Franse Grand Prix het dichtst bij een thuisrace, ongetwijfeld zullen er ook veel Belgische fans zijn om de twintigjarige coureur aan te moedigen. Enigszins verrassend voor Le Mans geven de weersvoorspellingen aan dat het komend weekend zonnig en warm wordt met temperaturen ruim boven de 20°C.

Barry Baltus: “De Franse Grand Prix is voor mij als Franstalige Belg altijd heel bijzonder, het is de Grand Prix die voor mij het dichtstbij een thuisrace komt. Vorig jaar had ik er één van mijn beste races van het seizoen met een zevende plaats en het is een circuit waar ik graag rijd. Ik kijk er naar uit om de vele fans te zien in Le Mans en zal mijn best doen om weer goed te presteren.”

Zonta van den Goorbergh: “De zesde Grand Prix van het seizoen staat voor de deur. Na het raceweekend in Jerez hebben we een goede testdag gehad waar we veel hebben kunnen proberen. Het zal belangrijk zijn om komend weekend te checken of dat in Le Mans ook werkt. Na een paar lastige wedstrijden hebben we in Jerez weer punten kunnen scoren en het doel voor komend weekend zal zijn om op die manier verder te gaan. De weersverwachtingen zien er goed uit en zoals altijd gaan we ons uiterste best doen.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “We staan alweer aan de vooravond van de Grand Prix van Frankrijk in Le Mans, een circuit met een hele rijke historie. Voor ons is dit in het verleden een goed circuit geweest, met name Barry heeft er goede resultaten behaald. Het is zeker een weekend waar we naar uitkijken en hopen op dezelfde manier verder te gaan waarop we vorige week tijdens de test in Jerez geëindigd zijn. We hebben daar voor ons gevoel toch wel wat stappen weten te maken en wat dingen beter leggen begrijpen wat betreft de setup. Dat was bij beide rijders te zien die gedurende die dag snel onderweg waren dus laten we daarop verder borduren.”

Het weekend begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint ’s middags om 13:45 uur met de race over 22 ronden die zondagmiddag om 12:15 uur van start gaat.