Zoeken naar de weg op eerste dag

Op de eerste dag van de Grand Prix van Oostenrijk was het voor Bo Bendsneyder en Dominique Aegerter nog een beetje zoeken. De juiste weg vinden, waarbij het NTS-frame en de nieuwe voorband goed werken op de Red Bull Ring, is voor zowel NTS RW Racing GP als de beide coureurs een uitdaging.

Wat wel en niet werkt, welke aanpassingen verbeteringen zijn, wat de coureur kan met de afstellingen en hoe zijn gevoel erbij is, is op elk circuit een kwestie van uitproberen. Met veel variabele factoren – frame, banden, karakter van het circuit, staat van het asfalt, weersomstandigheden, rijstijl van de coureurs – is dat altijd een klus. Soms gaat het meteen goed, soms is er meer tijd nodig om de juiste weg te vinden.
Op de eerste dag in Oostenrijk hadden Bo Bendsneyder en zijn crew daar nog iets meer moeite mee dan Dominique Aegerter en zijn team. De verschillen zijn maar heel klein, maar toch eindigde Aegerter in beide vrije trainingen boven Bendsneyder. De Zwitser sloot de eerste dag op de Red Bull Ring af op de 22ste plaats met 1.30.318, gereden in FP2. De Nederlander kwam met de 1.30.461 die hij in FP1 reed uit op de 26ste plaats.

Bo Bendsneyder: “Het was een moeilijke eerste dag. Vanochtend voelde de motor niet heel goed. We dachten te weten waar het aan lag, maar de veranderingen pakten niet uit zoals we hadden gehoopt. Het gevoel was in de middag alleen maar minder zelfs. De sterke punten van de ochtend waren ook de minpunten en die minpunten zijn niet verbeterd. Laten we hopen dat we morgen de stap kunnen maken en dat het dan beter gaat.”

Dominique Aegerter: “Laat ik beginnen met NTS RW Racing GP bedanken voor het vertrouwen en het feit dat ik ook in Oostenrijk Jesko Raffin mag vervangen. De Red Bull Ring is een totaal ander circuit dan dat in Brno, dus het was interessant voor mij om te kijken hoe de NTS hier werkt. Ik ben best tevreden met het resultaat. De basis is goed, we zitten iets dichterbij de top dan in Brno. Ik hoop dat het weer een beetje stabiel blijft. Er wordt wat regen verwacht. Dat zou de boel een stuk ingewikkelder maken.”