Moeizame kwalificatie voor Bendsneyder en Aegerter

De GP van Oostenrijk kent vooralsnog geen geweldig verloop voor NTS RW Racing GP. In de kwalificatie op de Red Bull Ring plaatste Dominique Aegerter zich met 1.29.589 op de 24ste plaats voor de Moto2-race van zondag. Bo Bendsneyder kwam niet verder dan de 29ste tijd (1.30.140).

Aegerter wist zijn tijd ten opzichte van de vrijdag flink te verbeteren in zowel FP3 als Q1. Dat was echter niet genoeg om er ook flink op vooruit te gaan wat positie betreft. De Zwitser eindigde in Q1 als tiende, wat betekent dat hij morgen op de 24ste plaats op de grid staat.
Ook Bendsneyder was in FP3 sneller dan op vrijdag, maar het verschil bij hem was minder groot. In Q1 wist hij zijn tijd van FP3 (1.30.060) niet te verbeteren, wat inhield dat hij er qua positie op achteruit ging. Hij eindigde als vijftiende in de sessie en moet morgen vanaf rij 10 beginnen aan de wedstrijd.

Bo Bendsneyder: “We dachten gisteren dat het niet slechter kon, maar dat bleek wel te kunnen helaas. Het team werkt keihard en doet al het mogelijke, maar we kunnen de juiste set-up niet vinden. Vanmorgen ging het met gebruikte banden niet heel slecht, maar met nieuwe banden wel. Vanmiddag in de kwalificatie had ik alleen maar trillingen, zelfs op punten waar je dat normaal gesproken niet hebt. Het is moeilijk, en als we geen oplossing vinden wordt het een heel lange race, maar we geven niet op. Ik niet in elk geval. Ik doe er alles aan om er het maximale uit te halen.”

Dominique Aegerter: “Verbeteren was het doel en dat is zowel in FP3 als in de kwalificatie gelukt. De verschillen met de top zijn iets kleiner, maar niet genoeg. In de Moto2 luistert het heel erg nauw allemaal. Het moet allemaal super precies. Het kleinste foutje maakt meteen enorm verschil. De positie van waar we starten is niet optimaal, maar in een race van 25 ronden is er veel mogelijk. Het doel is rijden voor punten. Het zou mooi zijn als dat lukt, voor mezelf, maar vooral ook voor het team, want er wordt heel hard gewerkt en ze verdienen het echt.”