Zeer moeizame kwalificatiedag voor RW-Idrofoglia Racing GP op de Sachsenring

De zaterdag op de Sachsenring is zeer moeizaam verlopen voor RW-Idrofoglia Racing GP. Barry Baltus kwam niet verder dan de 27e tijd in de kwalificatie terwijl Zonta van den Goorbergh zich wegens meerdere problemen als 28e kwalificeerde voor de Duitse Grand Prix.

Na de crash van afgelopen zondag op het TT Circuit Assen zou het sowieso al een moeilijk raceweekend worden voor Zonta van den Goorbergh op de Sachsenring. Ondanks dat hij zich niet volledig fit voelde kwam de Nederlander in actie op het Duitse circuit en deed dat niet onverdienstelijk. De Moto2 klasse is echter meedogenloos en biedt rijders die niet op volle sterkte zijn weinig kansen.

Ondanks dat er op zaterdagochtend in de afsluitende trainingssessie een stap werd gemaakt moesten zowel Van den Goorbergh als Baltus naar Q1. Hierin kwamen beide coureurs niet buurt om nog door te kunnen naar Q2. Met de dertiende tijd in Q1 staat Baltus als 27e op de grid, Van den Goorbergh noteerde de veertiende tijd en start daarmee vanaf de 28e positie.

Barry Baltus – P27: “Het was een teleurstellende dag vandaag. We begonnen niet slecht in de ochtend, waar we wat verbeteringen aanbrachten, maar ‘s middags ging het niet zoals wij wilden. Ik kreeg geen foutloze ronde en ik ben natuurlijk niet blij met het resultaat. Ik denk dat ons racetempo niet zo slecht is, ook al moeten we ver onderaan de grid starten. We moeten blijven werken en in ieder geval de positieve punten meenemen van vanochtend, waar we een klein stapje vooruit hebben gezet.”

Zonta van den Goorbergh – P28: “Het is een beetje lastig om vandaag in woorden uit te drukken. In de kwalificatie had ik een probleem met de remmen waardoor ik geen fatsoenlijke ronde kon rijden. We konden het probleem niet op tijd oplossen en hierdoor staan we praktisch achteraan. Daardoor ben ik enorm teleurgesteld, vooral na het harde werken van de afgelopen weken en de pijn die ik de afgelopen dagen heb doorstaan. Het is erg teleurstellend maar helaas is het niet anders. De ochtendsessie ging redelijk goed dus we gaan kijken of we morgen nog wat posities kunnen goedmaken.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Het wil dit weekend niet onze kant op vallen. We hebben nog te maken met de vervelende blessure van Zonta maar in de kwalificatie hadden een probleem met de remmen waardoor die hele sessie in duigen viel. Het blijft een technische sport en dan kunnen er dit soort dingen gebeuren. Dat is erg spijtig want hierdoor wordt ook de race een zeer moeilijke uitdaging. Hoe dan ook ben ik heel trots op Zonta door wat hij heeft laten zien dit weekend, we hadden ook zonder hem aan de start kunnen staan.

Aan de andere kant van de pitbox denk ik dat Barry echt toe is aan een periode van rust. Bij alle aanpassingen die we maken krijgen we dezelfde feedback, het gevoel is er niet. In deze klasse weet je dat je geen kans maakt als je met dergelijke problemen te maken hebt. Vanochtend zag het er nog positief uit maar vanmiddag in de kwalificatie was het niet goed genoeg. We hopen nu dat we morgen een solide race kunnen rijden en dan allemaal de zomerstop optimaal kunnen benutten om daarna weer beter voor de dag te komen.”

De Moto2 race over 25 ronden op de Sachsenring gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.