Sachsenring biedt RW-Idrofoglia Racing GP de volgende korte maar intense uitdaging

Aankomend weekend wordt de negende Grand Prix van 2024 verreden op de Sachsenring in Duitsland. Na een teleurstellend einde van een memorabele thuis Grand Prix is het RW-Idrofoglia Racing GP team er samen met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh op gebrand om de eerste seizoenshelft op een goede manier af te sluiten.

Het raceweekend op de Sachsenring is de laatste voorafgaand aan een drie weken durende zomerstop. Het 3,67 kilometer lange circuit is de kortste op de MotoGP kalender en heeft maar liefst tien linkerbochten, ten overstaande van slechts drie rechterbochten. De weersvoorspellingen voor het weekend zijn wisselvallig dus er kan van alles gebeuren op het Duitse circuit.

Na een uitdagend weekend op het TT Circuit Assen gaat RW-Idrofoglia Racing GP dit weekend voor eerherstel en hoopt het met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh weer terug te komen op de plaatsen waar ze horen.

Barry Baltus: “Het weekend in Assen was niet waarop ik gehoopt had maar was in ieder geval goed om weer een volledige race achter de rug te hebben. Er is weinig tijd voor rust geweest maar ik kijk er naar uit om dit weekend weer op de Sachsenring te racen. Het is geen makkelijk circuit maar met het juiste gevoel met de motor kan ik er snel zijn.”

Zonta van den Goorbergh: “Ik ben blij dat ik naar de Sachsenring kan gaan want ik heb afgelopen zondag in Assen een vreemde valpartij gehad. Ik reed een goed tempo en ik voelde me comfortabel, ook op de data was niets geks te zien. Toch ging ik onderuit en bleef ik meteen al onder de motor hangen. Ik kwam ongelukkig terecht en heb daardoor een behoorlijke impact te verwerken gehad. Dankzij het harde werken van iedereen om mij heen heb ik de kans gehad om de afgelopen dagen te herstellen. Hopelijk kan ik dit weekend weer optimaal presteren.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Wat de resultaten betreft was onze thuisrace op het TT Circuit Assen natuurlijk een teleurstelling met een vroege valpartij voor Zonta en Barry die nog niet helemaal in zijn oude doen is. In het geval van Barry is dat natuurlijk te begrijpen en ook in het geval van Zonta kan zoiets gebeuren als je strijdt voor punten, wel is het natuurlijk jammer dat zoiets dan in Assen gebeurt. Dat moeten we achter ons laten en zorgen dat Zonta komend weekend in Duitsland weer volledig fit aan de start kan verschijnen.

De Sachsenring staat weer op het programma en dat is de laatste race voor de zomerstop. Het is zeker geen makkelijk circuit maar het biedt voor ons wel kansen om de draad weer op te pakken. Dat is hard nodig voor zowel het team en de rijders, we moeten terugkomen naar ons niveau. Het is even afwachten in hoeverre Zonta hersteld is na zijn crash in Assen, het was niet op de TV-beelden te zien maar aan de hand van de foto’s bleek het geen kleine valpartij te zijn. Het ziet er op dit moment goed uit dus laten we hopen dat ons dat dit weekend niet in de weg zal staan. Laten we er dit weekend vol voor gaan zodat we met een mooi resultaat thuis kunnen komen en kunnen genieten van een welverdiende zomerstop.”

Het raceweekend op de Sachsenring begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 13:45 uur, de race over 25 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.