RW-Idrofoglia Racing GP scoort niet in thuisrace op zeer drukbezocht TT Circuit Assen

In de Moto2 race op het TT Circuit Assen hebben Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh zondagmiddag geen punten weten te scoren. De Belgische coureur kwam als zeventiende over de finish terwijl de Nederlander al na vijf ronden ten val kwam. Naast de baan was het wel een succesvol weekend voor RW-Idrofoglia Racing GP met zeer veel sponsoren, relaties en verdere gasten die werden ontvangen op het RW VIP plein.

Na een bemoedigend resultaat in de kwalificatie hoopte RW-Idrofoglia Racing GP zondagmiddag op dezelfde voet verder te gaan en opnieuw de doelstellingen te behalen op het TT Circuit Assen. Daar slaagden Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh helaas niet in doordat er uiteindelijk geen punten werden gescoord.

Baltus maakte in de openingsronde al gauw een aantal posities goed waarna hij in de beginfase van de race nog iets verder naar voren wist te komen. Uiteindelijk strandde hij op de zeventiende positie waardoor hij wel meer bruikbare kilometers heeft kunnen rijden maar geen punten mocht bijschrijven. Voor Van den Goorbergh zou de race al vroeg ten einde komen wegens een crash in de vijfde ronde.

Barry Baltus – P17: “Het was niet het resultaat waar ik op hoopte, maar we hebben de race uitgereden en wat meer ervaring opgedaan. Gedurende het weekend had ik moeite om echt een vertrouwd gevoel met de motor te krijgen dus dat is iets waar we aan moeten werken. Het was geen makkelijk weekend maar het team heeft het geweldig gedaan. Over een paar dagen gaan we weer opnieuw beginnen in Duitsland.”

Zonta van den Goorbergh – DNF: “Het was erg teleurstellend om al zo vroeg onderuit te gaan. Ik verloor een paar plaatsen in de openingsronde en probeerde vervolgens met de groep voor mij mee te gaan. Ik baal er erg van dat de thuisrace van mij en van het team zo snel ten einde is gekomen. Nu is het tijd om een paar dagen te herstellen en dan kan ik hopelijk weer fit aan de start staan op de Sachsenring.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Om Assen te verlaten zonder punten was niet onze doelstelling, daarnaast is het natuurlijk sowieso teleurstellend om onze thuisrace op deze manier af te sluiten. Zonta maakte al vroeg in de race een behoorlijke klapper dus het is nog even afwachten hoe dat de komende dagen zal gaan. Barry reed een solide race maar kwam helaas niet in aanmerking voor de punten.

Op de baan hebben we het helaas dus niet goed kunnen afsluiten maar naast de baan was het een ontzettend geslaagd weekend. We hebben veel gasten, sponsoren en relaties mogen ontvangen en wederom kunnen we de TT als een echt hoogtepunt beschouwen. Onze focus ligt alweer op de Sachsenring waar we volgend weekend beter willen en moeten presteren.”

De volgende Grand Prix wordt aankomend weekend van 5 t/m 7 juli verreden op de Sachsenring in Duitsland.