Van den Goorbergh kwalificeert zich als 14e in zonnig en uitzinnig Assen, Baltus 23e

Zonta van den Goorbergh heeft zich zaterdagmiddag als veertiende gekwalificeerd voor de thuis Grand Prix van hemzelf en het team op het TT Circuit Assen. De Nederlander moest via Q1 naar Q2 komen en eindigde als veertiende ondanks dat de tweede sessie niet volgens plan verliep. Barry Baltus kwalificeerde zich als 23e, beide RW-Idrofoglia Racing GP coureurs reden in de spectaculaire speciale kleurstellingen die afgelopen donderdagavond zijn gepresenteerd.

Na een solide eerste dag op het TT Circuit Circuit Assen voor RW-Idrofoglia Racing GP stond de zaterdag in het teken van kwalificeren. Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus reden zaterdagochtend de pitbox uit in hun speciale kleurstellingen, gebaseerd op respectievelijk die van Wil Hartog en Barry Sheene, waardoor veel ogen gericht waren op de twee coureurs van het Nederlandse team.

Beide coureurs wisten zich niet direct te plaatsen voor Q2 waardoor ze deel moesten nemen aan Q1. In die sessie reed Baltus de negende rondetijd waarmee hij zich als 23e heeft gekwalificeerd. Van den Goorbergh klokte de tweede rondetijd in Q1 waardoor hij verder mocht naar Q2, hierin kon hij zijn rondetijd niet meer verder aanscherpen waarmee hij zich als veertiende heeft gekwalificeerd voor de meest speciale race van het jaar: de Nederlandse Grand Prix op het TT Circuit Assen.

Zonta van den Goorbergh – P14: “Als rijder wil ik natuurlijk altijd meer maar voorafgaand aan het weekend hadden we ons twee doelen gesteld: Q2 behalen en punten scoren. Dat eerste is gelukt, ook al moest ik via Q1 komen omdat het vanochtend niet helemaal meezat. Van mijn vijf snelle ronden werd er drie keer een gele vlag gezwaaid en werd ik in de andere twee opgehouden. In Q1 heb ik het zelf moeten doen en wist ik uiteindelijk met de tweede tijd door te gaan naar Q2. Dat was zeker goed maar helaas kon ik vervolgens in Q2 niet alles eruit halen. Ik ben niet helemaal tevreden met hoe die sessie is verlopen maar het is niet anders. Ik ga er alles aan doen om morgen onze tweede doelstelling te behalen. Ik ben best tevreden met hoe het tot dusver is verlopen.”

Barry Baltus – P23: “In de ochtend had ik een goed gevoel en kon ik mijn rondetijd aanzienlijk verbeteren. In de middag had ik niet hetzelfde gevoel met de motor en dus kwam de rondetijd er niet. Dat betekent dat we wat ver naar achteren staan op de grid, maar we blijven positief. De race is morgen en ik denk nog steeds dat we een goed resultaat kunnen halen.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Het was opnieuw een hele mooie dag in Assen vandaag. De weersomstandigheden waren perfect dus ik denk dat iedereen daarvan heeft kunnen genieten. Vanochtend was het lastig in de tweede training waardoor we met beide coureurs in Q1 stonden. Dat is eigenlijk niet waar je wilt staan maar Zonta wist zich daar uiteindelijk nog knap uit te vechten. Helaas kon hij in Q2 net niet dat stapje maken naar de top tien, ook al was hij maar 0,033 seconde verwijderd van de elfde plaats. Het zal morgen een zware race worden en ik denk dat hij iets moois kan laten zien.

Barry heeft het ook goed gedaan vandaag maar in de kwalificatie kwam het niet helemaal samen. Ik ben ontzettend trots wat de rijders en het team hebben laten zien en om onze motoren in deze prachtige kleurstellingen op het TT Circuit Assen te zien is geweldig. Op ons VIP-plein was het ook genieten met de vele gasten dus ik kan wederom spreken van een geslaagde dag.”

De Moto2 race over 22 ronden op het TT Circuit Assen gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.