RW-Idrofoglia Racing GP presenteert speciale retro-kleurstellingen voor Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus in Assen

Het RW-Idrofoglia Racing GP team komt dit weekend tijdens de thuis Grand Prix op het TT Circuit Assen in actie met een hele bijzondere kleurstelling. Thuisrijder Zonta van den Goorbergh is gehuld in het blauw en wit van de bekende Riemersma Suzuki waarmee Wil Hartog in 1977 de 500cc race in Assen wist te winnen terwijl Barry Baltus in de kleuren van zijn legendarische naamgenoot Barry Sheene aan de start zal verschijnen.

Dit jaar wordt door Dorna Sports, de organisator van het MotoGP wereldkampioenschap, het 75-jarig bestaan van het Grand Prix wereldkampioen uitgebreid gevierd. Tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone in het eerste weekend van augustus zal dit onder andere gevierd worden door alle MotoGP teams in een speciale kleurstelling te laten rijden. Aanvankelijk was het plan om dit in Assen te doen, het enige circuit dat sinds de start van het Grand Prix wereldkampioenschap in 1949 nog steeds op de kalender staat.

RW-Idrofoglia Racing GP teammanager Jarno Janssen besloot om zelf het heft in handen te nemen en voor de thuisrace van het team, en ter ere van de geschiedenis de sport, in Assen met een speciale kleurstelling te verschijnen.

Vanaf zaterdagochtend rijdt Zonta van den Goorbergh met zijn Moto2 machine in de kleuren van de motor waarmee ‘De Witte Reus’ Wil Hartog in 1977 geschiedenis schreef door de 500cc race op het TT Circuit Assen te winnen. Barry Baltus zal vanaf dat moment in de bekende kleuren van tweevoudig 500cc wereldkampioen Barry Sheene verschijnen. Leuk detail: het rood, geel en zwart in deze kleurstelling komt overeen met de kleuren van de Belgische vlag.

Barry Baltus: “Met mijn voornaam en het feit dat ik met nummer 7 rijd is het natuurlijk geen groot geheim dat ik vernoemd ben naar Barry Sheene. Het is een hele eer om dit weekend tijdens de thuisrace van het team met deze prachtige kleuren te mogen rijden. Ik vind het er fantastisch uitzien!”

Zonta van den Goorbergh: “Als Nederlander aan de Nederlandse Grand Prix op het TT Circuit Assen deelnemen is natuurlijk heel speciaal. Ik ben natuurlijk grootgebracht met een evenement als de Dutch TT en ik heb de beelden van de overwinning van Wil Hartog vaak gezien. Ik vind het heel mooi dat hij hierbij is en ik dit weekend in zijn kleurstelling mag rijden. Het resultaat is geweldig geworden en hopelijk helpt het ons naar goede prestaties op de baan dit weekend.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Wat kan ik zeggen, ik denk dat onze motoren met deze speciale kleurstelling er geweldig uitzien. Met namen als Wil Hartog en Barry Sheene ben ik opgegroeid en het zijn legendes van de motorsport. Ik had dit idee al heel lang maar het was niet makkelijk om het ook uit te voeren. Ik vind het belangrijk om ook in Assen de geschiedenis van onze sport te vieren en ik denk dat we het op deze manier prachtig gedaan hebben. Ik kan niet wachten om onze motoren in deze kleuren op het TT Circuit Assen te zien en hopelijk gaat het ons ook een beetje geluk brengen. Dank aan degenen die hebben meegeholpen aan het realiseren van dit project.”

De eerste keer dat de RW-Idrofoglia Racing GP motoren in deze speciale kleurstelling te zien zijn is zaterdagochtend tijdens de derde training die om 09:25 uur van start gaat.