RW-Idrofoglia Racing GP maakt zich op voor historische thuisrace in Assen

Dit weekend wordt de Grand Prix van Nederland verreden op het TT Circuit Assen. Het is de 93e editie van de ‘Dutch TT’ en natuurlijk de thuisrace van zowel Zonta van den Goorbergh als het RW-Idrofoglia Racing GP team. Het is het belangrijkste Grand Prix weekend van het jaar voor het team waarbij er veel gasten en relaties worden ontvangen op het speciale ‘RW VIP-plein’.

In het laatste weekend van juni gaat het maar om één ding en dat is de Dutch TT. Het TT Circuit Assen is het enige circuit dat sinds de start van het Grand Prix wereldkampioenschap nog op de kalender staat. Het circuit is in de tussentijd ingekort naar 4,5 kilometer en heeft nu 12 rechterbochten en 6 linkerbochten.

Voor Zonta van den Goorbergh wordt het zijn derde thuis Grand Prix. De Nederlander heeft dit jaar in vier van de zeven races punten gescoord en zal ook in Assen weer punten achter zijn naam willen schrijven. Voor Barry Baltus is de Nederlandse Grand Prix ook een bijzonder evenement en zal het doel zijn om voor het eerst sinds de Portugese GP weer punten te scoren.

Zoals ieder jaar heeft het RW-Idrofoglia Racing GP team weer een speciale hospitality opgebouwd op het zogeheten ‘RW VIP plein’ waar honderden gasten zullen worden ontvangen op vrijdag, zaterdag en zondag. Met een perfect zicht op het circuit, hapjes, drankjes en entertainment is het de beste plaats om de Dutch TT te beleven.

Ga voor meer informatie naar: rwracinggp.com/vipplein

Barry Baltus: “Het raceweekend in Mugello is alweer een hele tijd geleden dus ik heb zin om dit weekend weer te racen in Assen. Het is de thuisrace van het team dus dat is altijd speciaal, er zullen heel veel gasten komen. In de tussentijd ben ik nog naar Japan geweest om te testen voor de acht uren van Suzuka, dat was een hele ervaring. Nu is de focus weer volledig op het raceweekend in Assen waar ik alles ga geven voor een goed resultaat.”

Zonta van den Goorbergh: “Het voelt als een lange tijd sinds we voor het laatst geracet hebben en drie vrije weekenden op rij is natuurlijk ook lang. Het is dit weekend de thuis Grand Prix voor mijzelf en het team dus dat is heel speciaal, maar het zal niets veranderen aan onze werkwijze. We gaan gewoon op dezelfde manier aan het werk als in alle andere Grand Prix weekenden met als doel een zo goed mogelijk resultaat op zondag. Het zal ongetwijfeld even wennen zijn op de motor maar ik ga er alles aan doen om er een mooi weekend van te maken.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “We staan aan de vooravond van onze thuisrace op het TT Circuit Assen, de enige Grand Prix in Nederland. Voor ons is dat toch wel het hoogtepunt van het jaar. We zullen ook dit jaar weer groots uitpakken met het VIP-plein waar we veel gasten zullen ontvangen. De weersverwachtingen zien er goed uit dus ik denk dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een mooi evenement.

De thuisrace brengt daarnaast natuurlijk ook wat extra druk met zich mee, vooral voor Zonta. Hij heeft in de afgelopen raceweekenden laten zien dat hij veel vooruitgang heeft gemaakt en een vaste waarde is in de top vijftien. Een uitschieter in Assen zou natuurlijk fantastisch zijn maar we moeten ook realistisch blijven, de Moto2 is uiterst competitief en je moet voor iedere positie keihard vechten.

Voor Barry zal het ook een intens weekend worden, hij heeft een hele zware periode achter de rug en zit daar momenteel nog middenin. Laten we hopen dat hij de kracht kan verzamelen om maximaal te presteren. Als team zullen we hem volledig steunen en er voor hem zijn. We weten wat hij kan en zullen er alles aan doen om hem zo comfortabel mogelijk op de motor te krijgen. Het zal een weekend met veel emoties worden en daar zullen we ook rekening mee moeten houden.

In het kader van het 75-jarig bestaan van het wereldkampioenschap zullen we dit weekend met een speciale kleurstelling aan de start staan, in samenwerking met Dorna. De onthulling hiervan vindt donderdagavond om 18:30 uur plaats op ons VIP-plein en iedereen is van harte uitgenodigd om daarbij te zijn. Het zal een mooi eerbetoon worden aan de historie die we zeker niet mogen vergeten.”

Het raceweekend op het TT Circuit Assen begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 13:45 uur, de race over 22 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.