RW-Idrofoglia Racing GP sluit eerste seizoenshelft af met Duitse Grand Prix op de Sachsenring

Met de negende Grand Prix van het seizoen op de Sachsenring in Duitsland is de eerste seizoenshelft van 2024 ten einde gekomen. Barry Baltus werd zondagmiddag twintigste in de Moto2 race terwijl Zonta van den Goorbergh vanwege zijn fysieke problemen niet aan de finish kwam.

Na zijn zware crash op het TT Circuit Assen slechts zeven dagen geleden zou het sowieso een zwaar weekend worden voor Zonta van den Goorbergh op de Sachsenring. Dat bleek ook het geval te zijn en vanaf de 28e plaats op de grid zou veel meer dan een finish niet mogelijk zijn. Zo ver wist de Nederlander echter niet te komen in de 25 ronden tellende race, aan het einde van de vijftiende ronde kwam hij naar binnen. Van den Goorbergh sluit de eerste helft van het seizoen af als 21e in het kampioenschap met dertien punten.

Ook voor Barry Baltus zou het na de kwalificatie een moeilijke opgave worden om in de race nog een goed resultaat te behalen maar aan inzet lag het niet. De Belgische coureur startte goed en wist gedurende de race verder naar voren te komen. Uiteindelijk kwam Baltus als twintigste over de finish maar was slechts drie seconden verwijderd van de punten. Met 23 punten staat Baltus zestiende in het kampioenschap.

Barry Baltus – P20: “Het resultaat weerspiegelde onze race van vandaag niet. Vanaf de positie waar ik gestart was konden we ook niet veel meer verwachten, maar ik wilde nog wat meer doen voor het team vanwege al het werk dat ze gedaan hebben. We eindigden op de 20e plaats, maar niet ver van de topposities. Nu hebben we drie weken zomerstop en dan ga ik hard werken om sterker terug te komen in Silverstone. Ik wil het team bedanken voor al hun inspanningen en ik kijk ernaar uit om ze in augustus weer te zien.”

Zonta van den Goorbergh – DNF: “Ik heb alles gegeven dit weekend maar helaas moest ik de wedstrijd vroegtijdig afbreken vanwege de pijn. In de afgelopen dagen heb ik er alles aan gedaan om hier te staan maar het zat er niet zin. Nu ga ik de zomerstop optimaal gebruiken om fysiek en mentaal weer fit te worden zodat ik er in de tweede seizoenshelft weer voor de volle 100% voor kan gaan.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “De eerste helft van dit seizoen ligt achter ons. Terugkijkend op de race van vandaag kunnen we natuurlijk niet tevreden zijn. We wisten dat het voor Zonta op fysiek vlak een hele zware race zou worden, helaas heeft hij ‘m niet kunnen uitrijden. Hij had het tempo niet en ook bijna geen kracht waardoor hij de eindstreep niet haalde. Dat was erg jammer maar nu heeft hij drie weken de tijd om weer volledig fit te worden voor Silverstone.

Aan de andere kant van de pitbox hoop ik dat het het einde is van een hele moeilijke situatie. We begonnen het seizoen op een geweldige manier in Qatar met een podiumfinish en daarna punten in Portimão, vervolgens zijn we in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. We hopen dat hij zichzelf in de komende drie weken kan terugvinden en de gebeurtenissen een plekje kan geven.

Ik denk dat iedereen deze rust goed kan gebruiken voor wat zelfreflectie en we gaan als team kijken waar we beter moeten en waar we moeten veranderen. Laten we ze goed benutten om vervolgens weer fris en sterk aan de start te staan in Silverstone.”

Het is nu tijd voor een drie weken durende zomerstop, de eerstvolgende Grand Prix wordt verreden in het weekend van 2 t/m 4 augustus op Silverstone in Groot-Brittannië.