Werk aan de winkel voor Bendsneyder en Raffin

Het was moeilijk om blij te zijn met de 21ste (Bo Bendsneyder) en 23ste (Jesko Raffin) plaats, maar de eerste dag van de Moto2-test in Qatar had wel veel informatie opgeleverd waar NTS RW Racing GP wat mee kan. Met het nieuwe chassis op een nieuw circuit, met een totaal ander karakter, was en is er veel werk aan de winkel voor Bendsneyder en Raffin.
Na één dag is het te vroeg om conclusies te verbinden aan de posities en de tijden. Het zat in de Moto2 op het Losail International Circuit met een harde wind allemaal heel dicht bij elkaar. Aan het einde van de derde sessie zat er minder dan een seconde tussen de nummer 1 en nummer 18. Bendsneyder zat met zijn 2.00.399 ook maar drietiende achter nummer 14. Raffin, die vorige week in Jerez niet optimaal kon testen en zodoende een extra inhaalslag moest maken, was met 2.00.945 niet tevreden.

Bo Bendsneyder #64: “We weten dat het hier niet gemakkelijk zal worden en we staan zeker nog niet waar we willen staan, maar we hebben een plan en een testprogramma en daar houden we ons aan. We moesten vanaf nul beginnen en hebben wel degelijk stappen gemaakt. In de laatste sessie zijn we vooral met de achterkant bezig geweest om de voorkant beter te krijgen en dat hielp. Ik kon mijn tijd flink verbeteren en ook de pace was beter. Mijn snelste tijd heb ik een paar keer achter elkaar kunnen rijden. Nu moeten we kijken of we morgen de volgende stap kunnen maken.”

Jesko Raffin #2: “Na mijn crashes in Jerez moest ik hier in Qatar min of meer opnieuw beginnen. We zijn best goed begonnen. Het gevoel was goed, ik voelde wat er gebeurde en wat er veranderde. We hebben een groot aantal nieuwe dingen en veranderingen uitgeprobeerd. Sommige positief, andere wat minder. Het doel van vandaag was om het gevoel en het vertrouwen terug te krijgen en veel te proberen. Dat is gelukt, dus daarmee mogen we tevreden zijn. Met de tijden en de positie nog niet, maar daarmee gaan we morgen verder, nu we weten wat we hebben en nadat we alle data hebben geanalyseerd.”