Tevredenheid na eerste test bij NTS RW Racing GP

NTS RW Racing GP sluit de driedaagse test in Jerez de la Frontera met een tevreden gevoel af. Bo Bendsneyder werkte een intensief programma af en sloot de test af met een beste tijd van 1.41.164. Jesko Raffin kon als gevolg van zijn twee crashes op de tweede dag iets minder testwerk verrichten, maar wist ondanks de pijn zijn tijd toch te verbeteren tot 1.42.137.

Zeker over de verrichtingen van Bo Bendsneyder was NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen tevreden. “De test staat in het teken van rijden en ritme vinden in de motor, maar je wilt natuurlijk ook snel zijn. Dat is vandaag zeker gelukt. De tijden van Bo waren erg goed en met name heel constant.” Door zijn crashes op de tweede dag was Jesko Raffin enigszins beperkt in zijn mogelijkheden, maar ook over de Zwitser was Janssen zeker niet ontevreden. “Het was een moeilijke test voor Jesko, waardoor hij minder testwerk kon doen en er niet uitkwam wat erin zat, maar hij heeft zich goed herpakt.”
De volgende test staat al over een week op het programma, als de Moto2 opnieuw drie testdagen heeft (vrijdag, zaterdag, zondag) in Qatar, waar over twee weken de eerste Grand Prix van het seizoen 2020 is.

Bo Bendsneyder #64: “Het was een goede derde dag, waarop we een flinke stap hebben kunnen zetten. De eerste twee dagen lag de focus op een race-afstand met de harde band, vandaag lag de focus op de kwalificatie en meteen een snelle ronde neerzetten. Dat is iets waarmee we het afgelopen jaar nogal hebben geworsteld, dus het was belangrijk om daar goed aandacht aan te geven. Het pakte goed uit en dat geeft een goed gevoel. Daarnaast zijn er wat dingen duidelijk geworden waar we van kunnen leren en die misschien in Qatar al bruikbaar zijn. Ik ben zeker tevreden over de test. Het zijn lange dagen, maar we hebben ontzettend veel gedaan. Het team heeft top werk geleverd door zoveel veranderingen te doen en alles uit te proberen.”

Jesko Raffin #2: “Ik kan niet blij zijn met mijn rondetijden, maar gezien de omstandigheden was het zo slecht nog niet. Na mijn twee crashes van gisteren was het vandaag zaak om meters te maken en het gevoel en het vertrouwen terug te krijgen. Het team heeft er alles aan gedaan om me daarbij te helpen en dat alleen geeft al vertrouwen. Ik moet mezelf nu resetten en me voorbereiden op Qatar, waar ik weer op nul moet beginnen.”