Bendsneyder en Raffin leren veel op tweede dag

Met de informatie van de eerste dag van de Moto2-test in Qatar konden Bo Bendsneyder en Jesko Raffin op de tweede dag flinke stappen zetten. Beide coureurs van NTS RW Racing GP werkten opnieuw een stevig programma af en leerden daar veel van. Ze scherpten hun tijden aan tot 2.00.119 (Bendsneyder) en 2.00.482 (Raffin).
Bendsneyder en Raffin werkten elk aan hun eigen dingen. Voor Raffin betekende dat vooral veel proberen met de balans van de motorfiets en zoeken naar een setting die voor hem werkt. Bendsneyder besloot om met een nieuwe afstelling een bijna volledige racesimulatie van achttien ronden te doen. Voor zowel de Zwitser als de Nederlander gold dat ze op deze tweede dag nog geen aanval op een snelle rondetijd deden.

Bo Bendsneyder #64: “Vandaag was een uitstekende dag, waar ik heel blij mee ben. Vanochtend was het gevoel nog niet geweldig, maar vanmiddag hebben we een flinke stap gezet. We hebben veel veranderd aan de motor, waardoor ik een beter gevoel kreeg. Daarmee zijn we verder gegaan. Het kostte even tijd om te begrijpen hoe ik het beste kan rijden met die nieuwe setup, zodat ik meer uit de machine krijg. Daarom besloten we om in de laatste sessie een racesimulatie te doen. Ik ben heel tevreden met hoe die is gegaan. Ik kon vrijwel elke ronde binnen tweetienden van mijn snelste ronde blijven en heel constant sterk blijven rijden. We hebben vandaag geen time-attack gedaan, waardoor het misschien lijkt alsof we weinig zijn opgeschoten, maar die gaan we morgen doen. Voor een kwalificatietijd moet er dus ook zeker nog meer in zitten.”

Jesko Raffin #2: “We hebben grote stappen gezet vandaag, maar er zit zeker nog meer in. We hebben opnieuw veel uitgeprobeerd, want we hebben nog veel te testen. Ik heb vandaag vooral gewerkt aan de balans, omdat ik voor mijn gevoel nog teveel aan het vechten ben met de machine. We proberen veel verschillende dingen om het rijden wat makkelijker te maken. We dachten dat we die hadden gevonden voor de laatste sessie, maar toen ik het wilde gaan proberen, bleek er iets mis te zijn met de voorband. Daarop hebben we besloten de sessie maar te laten lopen en ons te concentreren op het analyseren van de data en de motor gereed te maken voor morgen.”