Bendsneyder en Raffin boeken grote vooruitgang

NTS RW Racing GP heeft de driedaagse Moto2-test in Qatar met een tevreden gevoel afgesloten. Zowel Bo Bendsneyder als Jesko Raffin boekte grote vooruitgang. Bendsneyder sloot de test af met een tijd van 1.59.380, waarmee hij geruime tijd rond de zevende plaats stond. Raffin reed 1.59.914 als snelste tijd, voordat hij al in het begin van de laatste sessie viel, waardoor hij zijn tijd niet meer kon verbeteren.
Op de eerste dag van de test waren Bendsneyder en Raffin nog een beetje bezorgd, maar door een paar grote ontwikkelingen is die bezorgdheid veranderd in hoopvolle tevredenheid. Door zijn crash in de laatste sessie kon de Zwitser geen racesimulatie meer doen, maar ondanks die tegenvaller boekte hij toch forse progressie. Ook aan de kant van Bendsneyder is er tevredenheid. Hij deed behalve een halve racesimulatie met een nieuw ruitje (om te kijken of dat effect heeft op de topsnelheid) een geslaagde kwalificatietest om een snelle rondetijd neer te zetten.
NTS RW Racing GP blijft in Qatar, waar vrijdag de eerste trainingen zijn voor de openings-Grand Prix van het seizoen. Het tijdverschil met Qatar bedraagt twee uur. Het volledige tijdschema voor de Moto2 (Europese tijden) kunt u elders op onze website vinden: Qatar GP

Bo Bendsneyder #64: “Ik ben zeker blij. We hebben vandaag nog een flinke stap kunnen zetten ten opzichte van gisteren. In de laatste sessie ben ik met een nieuwe band de baan op gegaan om een time-attack te doen en daar ben ik heel tevreden mee. Tot ongeveer tien minuten voor tijd stond ik nog ruimschoots in de top 10, terwijl ik toen al bezig was met een mini-racesimulatie van tien rondjes. Ook daarin bleef de pace sterk: steevast in de 59’ers. Het was een lastig begin, maar mijn crew heeft supergoed gewerkt zodat we tevreden mogen zijn over het slot. Het was een goede test, die vertrouwen geeft voor het raceweekend.”

Jesko Raffin #2: “We zijn vanochtend begonnen met grote veranderingen. Ten opzichte van de eerste twee dagen zijn we een compleet andere weg ingeslagen. Ik ben heel blij met die veranderingen, want ik voelde me voor het eerst echt comfortabel op de machine en ik kon ook een stuk sneller rijden. Dat was heel fijn. In de tweede sessie zijn we op oude banden de baan op gegaan om te kijken hoe dat voelde en dat was ook goed. Helaas kwam ik meteen al in mijn eerste ronde van de derde sessie ten val, waardoor we niet meer de racesimulatie en time-attack konden doen die we hadden gepland, maar het gevoel en de setting zijn goed genoeg om er het eerste raceweekend mee te beginnen.”