Van den Goorbergh kwalificeert zich als vijftiende op Chang International Circuit, Baltus 22e

Fieten Olie Racing GP is goed begonnen aan de Grand Prix van Thailand op het Chang International Circuit. In tropische omstandigheden wist Zonta van den Goorbergh zich zaterdag als vijftiende te kwalificeren terwijl Barry Baltus zich van de 22e startplaats verzekerde voor de op zondag te verrijden Grand Prix.

Onder zonnige maar vooral zeer warme omstandigheden wordt dit weekend de Grand Prix van Thailand verreden op het Chang International Circuit. Zonta van den Goorbergh kende een goede start op vrijdag waar hij de eerste dag afsloot met de dertiende rondetijd. Barry Baltus had het beduidend moeilijker en eindigde als 25e op vrijdag. Zaterdagochtend wist de Nederlander opnieuw de dertiende rondetijd te rijden waardoor hij zich verzekerde van rechtstreekse deelname aan Q2; de Belg moest naar Q1.

Baltus wist zijn rondetijd in Q1, onder minder gunstige omstandigheden, aanzienlijk te verbeteren maar het was niet genoeg voor een plaats in Q2. Hierdoor zal hij zondag vanaf de 22e plaats moeten beginnen aan de Grand Prix van Thailand. Ook voor Van den Goorbergh verliep niet alles volgens plan waardoor hij genoegen moest nemen met de vijftiende tijd in de tweede kwalificatiesessie. Hoe dan ook biedt het perspectief voor Fieten Olie Racing GP om punten te scoren in de race.

Zonta van den Goorbergh – P15: “De kwalificatiedag ligt achter ons en ik ben uiteindelijk toch niet helemaal tevreden. We kwamen 0,7 seconde tekort op pole position en slechts drie tienden op de tweede startrij, dat is niet slecht maar er had zeker meer in gezeten. Het verliep niet helemaal volgens plan maar dat kan gebeuren, alsnog staan we er niet slecht voor. We kunnen morgen zeker een goede wedstrijd hebben en de omstandigheden lijken goed te zijn, hopelijk kunnen we wat punten mee naar huis nemen.”

Barry Baltus – P22: “Het resultaat laat ons potentieel van vandaag niet zien. We hadden het moeilijk in de ochtend maar de kwalificatie was beter. Het is jammer dat we vandaag niet alles samen konden krijgen. Morgen is de racedag en ik ga hoe dan ook mijn uiterste best doen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Ik denk dat we vandaag best een goede dag hebben gehad met beide rijders. Het was jammer dat Barry in de ochtend niet de tijden kon rijden zoals vanmiddag, dan had het er anders uitgezien. Er staat ons morgen wel een zware klus te wachten maar we hebben de snelheid. Ik ben benieuwd waar we morgen kunnen eindigen, het ziet er in ieder geval veelbelovend uit.”

De Moto2 race over 22 ronden op het Chang International Circuit gaat zondag om 13:15 uur lokale tijd, 07:15 uur Nederlandse tijd van start. Let op, de klok gaat met één uur achteruit vanwege de wintertijd.