Fieten Olie Racing GP zonder punten na Moto2 race in Thaise hitte

In de Moto2 race op het Chang International Circuit in Thailand heeft Fieten Olie Racing GP geen punten kunnen scoren. Barry Baltus werd achttiende in de race onder zeer warme omstandigheden terwijl Zonta van den Goorbergh een aantal ronden voor het einde uitviel.

Na een goede kwalificatiedag op het Chang International Circuit was het Fieten Olie Racing GP team gemotiveerd om op zondag met Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus weer punten te scoren. Dat leek ook tot de mogelijkheden te behoren met beide coureurs halverwege de race vlakbij de top vijftien.

Een Long Lap penalty zou ervoor zorgen dat Van den Goorbergh flink wat tijd verloor. Later zou de Nederlander de finish niet halen vanwege een technisch probleem. Baltus reed lange tijd op de vijftiende positie maar viel in de slotfase terug naar de achttiende positie waar hij uiteindelijk ook zou eindigen.

Barry Baltus – P18: “Het was zeker niet de beste race van het seizoen, we hadden opnieuw een moeilijk weekend. Drie races zonder punten is niet wat we willen. We moeten resetten en sterker terugkomen. Nu hebben we een week vrij en dat is fijn. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk en we zullen terugkomen in Maleisië.”

Zonta van den Goorbergh – DNF: “Het is heel teleurstellend om het weekend zo te beëindigen. De wedstrijd begon redelijk maar op een bepaald moment kreeg ik een Long Lap penalty waar ik het niet mee eens ben. Daarna was het tempo niet slecht maar met vier ronden te gaan kreeg ik te maken met een technisch probleem. Het is jammer dat we van twee heel goede resultaten nu drie wedstrijden op rij niet gefinisht zijn. We hebben nu een weekje rust om bij te komen om daarna aan de laatste ‘triple header’ van het seizoen te beginnen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “De laatste drie races staan helaas in schril contrast met de eerste twee overzeese races waar we uitstekend gepresteerd hebben. We zijn de afgelopen weekenden zeker snel geweest maar de zondagen waren niet goed genoeg. Vandaag waren de omstandigheden erg zwaar met de zeer hoge temperaturen. In de races komen we nog te veel tekort en daaraan moeten we keihard werken als we de volgende stap willen maken. We hebben nu een week vrij waarna we in Sepang weer vanaf nul gaan beginnen.”

Na drie achtereenvolgende Grand Prix weekenden heeft de MotoGP paddock nu een welverdiende week rust. De volgende Grand Prix staat gepland in het weekend van 10 t/m 12 november op het Sepang International Circuit in Maleisië.