Uitdaging wacht NTS RW Racing GP

Qua tijden maakte met name Bo Bendsneyder echt wel een stap op de tweede dag van de Grand Prix van Spanje. Voor de positie maakte dat jammer genoeg niet veel uit. De Nederlander kwalificeerde zich met een tijd van 1.42.322 op de 22ste plaats voor de Moto2-race van zondag. Jesko Raffin begint vanaf de 29ste plaats aan de wedstrijd in Jerez.

Beide rijders van NTS RW Racing GP bleven steken in Q1, waardoor punten halen een uitdaging wordt in de race van morgen. Bendsneyder kwam net tekort voor de tweede kwalificatieronde. Zijn tijd van Q1 was in Q2 goed genoeg geweest voor de veertiende plaats op de startgrid, maar jammer genoeg telt dat niet. In de derde vrije training zaterdagochtend werd Bendsneyder negentiende. Met zijn 1.41.939 zat hij op 0.830 van de snelste man en kwam hij heel dicht in de buurt van de snelste veertien.
Bij Jesko Raffin was daarvan geen sprake. De Zwitser heeft het in het bijzonder moeilijk met het aanremmen van de NTS voor de bochten. Met zijn crew probeerde hij verschillende settings en veranderingen, maar het vergt méér dan doorzettingsvermogen en focus om zo’n uitdaging te slechten.

Bo Bendsneyder: “Ik probeer elke sessie het maximale uit mezelf en de motor te halen. Dat lukt wel, maar het is niet genoeg. Als we naar de positie kijken, dan is dat niet goed. De 41.9 van vanochtend kwam in de buurt. In de hitte van de middag hebben we het moeilijker. Met 42.3 kwam ik net tekort. De racepace is nog niet super. Het is te hopen dat het scheelt dat de wedstrijd heel vroeg in de middag is, als het nog niet zo extreem heet is. Ik hoop – en ga er alles aan doen – dat ik het harde werk van het team kan belonen met punten.”

Jesko Raffin: “Ik wou dat ik een beter verhaal had dan gisteren, maar dat is helaas niet zo. Het is heel teleurstellend. Dit is niet mijn weekend tot nu toe. Iedereen werkt echt keihard, maar het wil niet lukken. We starten helemaal achteraan; ik kan niets anders dan knokken voor wat ik waard ben en proberen er het maximale uit te halen.”