Hitte speelt NTS RW Racing GP parten

Op de eerste officiële dag van de Grand Prix van Spanje bleef de hitte NTS RW Racing GP parten spelen. Bo Bendsneyder en Jesko Raffin waren weliswaar sneller dan woensdag bij de test, en de verschillen met de top werden iets kleiner, maar voldoende was het nog niet.

Het was opnieuw bloedheet in Jerez, met een asfalttemperatuur van dik boven de 50 graden Celsius. Gezien het tijdstip van de kwalificatie morgen telde daarom vooral het resultaat in de tweede vrije training, vanmiddag. Bendsneyder sloot die af op de 24ste plaats met 1.43.405, Raffin op de 29ste plaats met 1.44.476. In de eerste training, in iets minder warme omstandigheden, waren beide coureurs sneller geweest, maar waren de verschillen met de top iets groter.
Bendsneyder en Raffin maakten dus wel een klein stapje, maar tevreden waren ze niet. De problemen die de kop opstaken bij de test van woensdag, en die grotendeels te wijten waren aan de warme omstandigheden die de Moto2 normaal gesproken eigenlijk niet meemaakt, waren op vrijdag nog niet allemaal opgelost.

Bo Bendsneyder: “Het was een heel zware dag. We hebben het moeilijk. Ik heb nog steeds niet het vertrouwen in de voorkant en dat maakt het lastig om een goede tijd neer te zetten. We gaan nu de data analyseren en proberen het probleem op te lossen. De verschillen zijn klein, maar we moeten wel echt die stap zien te maken om te komen waar we willen en moeten staan.”

Jesko Raffin: “Het team heeft hard gewerkt, maar met dit resultaat kunnen we niet tevreden zijn. We staan er te ver vanaf. Ik ben wel constant, maar niet snel genoeg. We moeten aan de bak om de problemen op te lossen en morgen competitiever voor de dag te komen.”