Keiharde herstart voor NTS RW Racing GP

Na de elfde plaats van Bo Bendsneyder in Qatar had NTS RW Racing GP zich de herstart van het 2020-seizoen anders voorgesteld. In de bloedhete omstandigheden op het circuit van Jerez konden Bo Bendsneyder en Jesko Raffin maar moeilijk uit de voeten. Beiden sloten de GP van Spanje af zonder punten: Bendsneyder crashte in ronde 8, Raffin kwam als 21ste over de streep.

Dat het een lastige race zou worden, was al duidelijk. De hitte in Zuid-Spanje in deze tijd van het jaar is niet in het voordeel van de NTS. Omdat er anders nooit in Jerez gereden wordt bij deze hitte, was er vooraf weinig informatie. Mede door de ontwikkelingsstop als gevolg van de coronacrisis kon het team nauwelijks inspelen op de omstandigheden. Een groot pakket nieuwe onderdelen ligt klaar in Japan, maar die mag het team niet gebruiken. In de trainingen is weinig tijd om allerlei dingen uit te proberen met de afstellingen.
Het gevolg was dat Bo Bendsneyder de tweede race van het fors ingekorte seizoen moest beginnen vanaf de 22ste plaats, en Jesko Raffin vanaf de 29ste plaats. In de eerste ronde verloor Bendsneyder een paar plaatsen. Hij had het hele weekend al problemen met de voorkant van de machine en het gewicht van de volle tank hielp daar niet bij. Achteraan een groep van een man of tien kon hij terugkomen naar zijn startpositie, maar in zijn pogingen bij de groep te blijven gleed in bocht 9 de voorkant weg.
Raffin kon wel de hele wedstrijd uitrijden. De Zwitser eindigde op de 21ste plaats en zo kostbare data verzamelen, waarmee het team aan de slag kan om te kijken of het voor de volgende race, komend weekend opnieuw op het circuit van Jerez, beter beslagen ten ijs kan komen.

Bo Bendsneyder – DNF: “Ik had het hele weekend weinig gevoel aan de voorkant. Ik heb geprobeerd mee te komen met de groep, maar kwam snelheid tekort. Ik heb er alles aan gedaan om toch te kunnen volgen en daarbij verloor ik de voorkant in turn 9. Een teleurstellend einde aan een moeilijk weekend. Gelukkig hebben we volgende week al een nieuwe kans.”

Jesko Raffin – 21ste: “Het is zeker een beroerd resultaat, maar het goede is dat we veel gegevens hebben kunnen verzamelen en dat we bijna een week de tijd hebben om ermee te werken. Een race – zelfs een slechte – geeft ons veel meer informatie dan we kunnen krijgen in de training of tijdens het testen. Ik denk dat we nu ongeveer weten wat we moeten veranderen om vrijdag een betere start te maken. Voor nu hebben we een paar dagen vrij om te werken, uit te rusten en te resetten voor de volgende race.”