NTS RW Racing GP blijft zoeken naar oplossing

Met de informatie van vorig weekend hoopte NTS RW Racing GP een oplossing te hebben gevonden om Bo Bendsneyder en Jesko Raffin een beter gevoel te geven. Op de eerste dag van de Grand Prix van Andalusië bleek echter dat het de verkeerde kant was. Beide coureurs waren niet sneller op het circuit van Jerez, waar het opnieuw bloedheet is.

Het hele team is keihard aan het werk om binnen het bestaande pakket een oplossing te vinden. De data van de race van vorig weekend werd van alle kanten bekeken en uitgeplozen. Op basis daarvan werden de machines van Bo Bendsneyder en Jesko Raffin drastisch veranderd, maar de praktijk bleek weerbarstiger dan de theorie.
“Het is supermoeilijk”, zag NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “De rijders doen echt hun stinkende best, maar als de set-up de coureur niet het gevoel geeft wat hij nodig heeft om comfortabel en met vertrouwen het gas open te draaien, kan hij ook niet die twee- of drietiende extra eruit persen. In Qatar paste het perfect, maar hier kunnen we het niet vinden. Het moet allemaal heel precies kloppen, maar het kwartje valt tot nu toe nog niet onze kant op.”
Met de 27ste tijd voor Bo Bendsneyder (1.43.204 van FP1) in de gecombineerde stand en de 30ste tijd voor Jesko Raffin (1.43.863 van FP1) wordt het lastig om rechtstreekse plaatsing voor Q2 af te dwingen, maar Janssen geeft de moed niet op. “De focus ligt nu op zaterdagochtend, want dan moet het gebeuren. Als Bendsneyder in de koelere omstandigheden (‘s ochtends is de asfalttemperatuur rond de 40 graden, ’s middags is het dik boven de 50 graden) een tijd kan rijden bij de eerste veertien, hebben we een kans. Zeker, dat wordt een uitdaging, maar het is niet onmogelijk.”

Bo Bendsneyder: “We wisten dat het moeilijk zou worden. Na vorig weekend hebben we de motor anders gezet, maar dat pakte niet goed uit. Het gevoel met de voorkant werd minder in plaats van beter. Voor FP2 zijn we een andere kant op gegaan en dat was wel ietsje beter, maar nog niet genoeg. We denken nu wel te begrijpen welke kant we op moeten, dus ik hoop dat we morgenochtend die stap kunnen zetten.”

Jesko Raffin: “We hebben niet gevonden wat we dachten nodig te hebben om het rijden eenvoudiger te maken, met minder risico. Het is nog steeds een worsteling om een goed gevoel te krijgen met de motor, en het vertrouwen te krijgen om harder te kunnen rijden. Het team werkt keihard en ik ook. We blijven het proberen. Morgen is een nieuwe dag.”