Bendsneyder sneller maar niet genoeg

Er was reden tot optimisme in de pitbox van NTS RW Racing GP op de tweede dag van de GP van Andalusië. In de vrije training van zaterdagochtend was Bo Bendsneyder op het circuit van Jerez een seconde sneller dan in de voorgaande trainingen. Het was alleen niet genoeg voor een plaats in Q2. Bendsneyder start zondagmiddag zodoende vanaf plaats 24. Jesko Raffin vertrekt evenals vorig weekend vanaf plaats 30.

Dat het onvermoeibaar harde werken van NTS RW Racing GP vruchten afwerpt, bleek uit de 1.42.241 die Bendsneyder in FP3 neerzette: een seconde sneller dan een dag eerder. Maar de tijden in de Moto2 zitten zo belachelijk dicht bij elkaar dat die vooruitgang nog niet genoeg was. In de kwalificatie in de aanmerkelijk hetere middag – luchttemperatuur 37 graden, baantemperatuur 57 graden – kwam het er niet uit. Bendsneyder sloot Q1 af met 1.42.505: de tiende tijd. De 1.43.688 van Jesko Raffin betekende voor hem de zestiende tijd in Q1.

Bo Bendsneyder: “Vanochtend was het gevoel stukken beter en kon ik een aanzienlijk betere pace rijden, dus dat was inderdaad hoopvol. Maar vanmiddag was het een stuk warmer en had ik weer veel problemen met de voorkant. De tijd was nog niet eens zo slecht, maar nog altijd te ver weg van waar we zouden moeten staan. We gaan er vol voor morgen.”

Jesko Raffin: “We blijven worstelen. Ik krijg geen goed gevoel met de motor. Het is knap hoe het team blijft doorwerken om oplossingen te bedenken. Ik hoop dat ik dat in de race kan belonen.”