Eenzame race voor Bo Bendsneyder

De Grand Prix van Andalusië was een eenzame race voor Bo Bendsneyder. Niet alleen omdat hij de enige rijder van NTS RW Racing GP was, nadat Jesko Raffin zich moest afmelden met klachten van oververhitting. Ook de race zelf was een wat eenzame aangelegenheid voor Bendsneyder, die als negentiende over de finish kwam.

De hitte in Jerez was opnieuw een geseling voor mens en machine. Aan het einde van de warm-up kreeg Jesko Raffin last van oververhitting. Op advies van de medische staf besloot NTS RW Racing GP daarom de Zwitser niet van start te laten gaan. “Er blijft ons weinig bespaard in Jerez, maar veiligheid en gezondheid gaan boven alles”, stelde NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen.
Bo Bendsneyder was zodoende de enige rijder op de grid, op de 24ste plaats. Dat een goed resultaat moeilijk zou worden in de warmte – de baantemperatuur was aan het begin van de Moto2-race al opgelopen tot 53 graden Celsius – was duidelijk. Overeind blijven was de eerste opdracht, met de wetenschap dat crashen op dat hete asfalt heel makkelijk gebeurt, zoals Bendsneyder vorige week overkwam. Dat bleek ook wel: negen rijders haalden de eindstreep van de Moto2-race niet. Mede dankzij die vele crashes kon Bendsneyder langzaam maar zeker opklimmen tot de negentiende plaats.

Bo Bendsneyder: “Onder deze warme omstandigheden hebben we er nooit goed bij gestaan. We wisten dus vooraf dat het lastig zou worden, maar ik heb alles gegeven. Niet opgeven is het belangrijkste in deze harde tijden. We blijven knokken en hopen dat er over twee weken in Brno meer in het vat zit.”

Jesko Raffin: “Zolang ik binnen blijf, in de airconditioning, gaat het wel, maar zodra ik buiten kom in de zon, word ik misselijk en duizelig. Het is heel vervelend en een grote teleurstelling, vooral na al het werk dat het team voor mij heeft verzet.”