Aegerter vervangt Raffin in Brno

Jesko Raffin zal niet in actie komen in de Grand Prix van Tsjechië komend weekend. Zolang niet duidelijk is wat de oorzaak is van de duizeligheid en extreme vermoeidheid waar de Zwitser last van heeft, is het niet verantwoord te racen. NTS RW Racing GP heeft Dominique Aegerter aangetrokken als vervanger voor in elk geval Brno.

“Jesko Raffin is op dit moment helaas niet in staat te rijden”, verklaart NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Wat hem precies mankeert, is niet duidelijk, en zolang dat niet bekend is, is het niet verantwoord hem op de motor te zetten. We zijn blij dat we in Dominique Aegerter een ervaren coureur als vervanger hebben gevonden.”
Raffin moest de race van de GP van Andalusië al aan zich voorbij laten gaan. Wat aanvankelijk leek op een zonnesteek, lijkt toch iets anders te zijn, maar wat precies, is niet duidelijk. “Na tien minuten inspanning ben ik uitgeput en krijg ik zwarte vlekken voor de ogen”, zegt Raffin. “Mijn bloedwaarden lijken in orde en dat stelt de artsen voor een raadsel. Ze hebben nog niet kunnen vinden wat de oorzaak is en zolang dat niet duidelijk is, kunnen we ook niet werken aan een oplossing. De komende dagen onderga ik nog meer tests. Naar alles wordt gekeken: allergieën, Pfeiffer, Lyme… Ik hoop dat ik er in Oostenrijk weer bij kan zijn, maar ben blij dat NTS RW Racing GP in Domi Aegerter een goede vervanger heeft gevonden.”
De 29-jarige Dominique Aegerter, landgenoot van Raffin, heeft tien jaar ervaring in de Moto2, behaalde in die klasse zeven keer een podiumplaats en schreef twee weken geleden in Jerez nog de MotoE-race op zijn naam. “We zijn blij dat we snel konden schakelen met Aegerter”, stelt Janssen. “Het is goed om een ervaren coureur te hebben, die ons veel informatie kan geven. Aegerter is tot en met afgelopen jaar actief geweest in de Moto2 en hij heeft net twee MotoE-races achter de rug, waarin hij beide keren op het podium heeft gestaan.”
In de vrije training van vrijdagochtend komt NTS RW Racing GP met Dominique Aegerter en Bo Bendsneyder voor het eerst op de baan in Brno.