Hoopvol begin in warm Brno

NTS RW Racing GP heeft een hoopvol begin gemaakt op de eerste dag van de GP van Tsjechië. Vooral in de tweede vrije training boekten Bo Bendsneyder en Dominique Aegerter veel progressie. Bendsneyder sloot de dag af op de 17de plaats met 2.03.490. Aegerter, die als vervanger van Jesko Raffin voor het eerst op de NTS zat, eindigde als 25ste in de gecombineerde stand met 2.03.965.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was tevreden na de eerste dag in Brno. “We hebben een goede stap gemaakt. Domi heeft het meteen goed opgepakt en dat is fijn om te zien. Ook Bo kon een goede stap maken in de tweede training. Dat is veelbelovend.”
Ondanks de hogere temperaturen was Bendsneyder in de middag bijna een seconde sneller. Het verschil naar de snelste man in de Moto2 slonk van 1.852 naar 0.801. In de slotfase van de training zat hij dichtbij rechtstreekse kwalificatie voor Q2, maar dat lukt net niet. Aegerter had de eerste training duidelijk even nodig om aan de NTS te wennen. Hij haalde nog meer van zijn tijd af en verkleinde de marge van +2.833 in FP1 tot +1.276 in FP2.

Bo Bendsneyder: “Het begin is hier stukken beter dan in Jerez. Het gevoel is ook beter. We zijn in de tweede training met de harde band blijven rijden, maar met een nieuwe band achter en een gebruikte voor, was het niet goed. Nadat we waren overgestapt op nieuw voor en achter, ging het veel beter. De grip achter is nog een issue waar we aan moeten werken. Met de progressie die we alleen vandaag al hebben geboekt, ben ik tevreden. Brno is een lang circuit, waardoor er veel mogelijk is.”

Dominique Aegerter: “Allereerst wil ik Jesko Raffin een spoedig herstel toewensen. Ik weet dat het moeilijk is voor een rijder om iemand anders op zijn motor te zien, maar ik ben blij dat NTS RW Racing GP me deze kans heeft gegeven en ik hoop dat ik het team vooruit kan helpen met mijn ervaring. Het is in elk geval interessant om terug te zijn in de Moto2, ook al is het maar als invaller. Ik heb al op heel veel verschillende Moto2-machines gereden en het is leuk om weer een heel nieuwe te kunnen proberen. Mijn eerste indruk is positief: het is een krachtige machine. In vergelijking tot vanochtend hebben we vanmiddag een flinke verbetering kunnen boeken. Ik hoop dat we morgen nog iets dichterbij kunnen komen en dat mijn ervaring daarbij kan helpen.”