Keurige kwalificatie voor Bendsneyder en Aegerter

In omstandigheden die verre van ideaal waren hebben Bo Bendsneyder en Dominique Aegerter zich op de respectievelijk zesde en achtste rij gekwalificeerd voor de GP van Tsjechië. Bendsneyder plaatste zich voor Q2 door in Q1 de tweede tijd te rijden. Aegerter werd in die eerste ronde negende.

In Q1 was het van belang om meteen een scherpe tijd te rijden, zolang de Moto2 nog kon profiteren van het rubber van de MotoGP op het circuit van Brno. Bendsneyder reed in zijn tweede ronde een tijd van 2.02.230 en wist zich daarmee verzekerd van de tweede plaats. De eerste vier van Q1 gaan door naar Q2, waarin gestreden wordt om de plaatsen van de eerste zes startrijen.
In die Q2 was de grip een stuk minder, waardoor Bendsneyder met 2.02.827 genoegen moest nemen met de zeventiende plaats. Dat was ietsje minder dan waarop de Nederlander had gehoopt na die uitstekende Q1.
Aegerter kwam op slechts zijn tweede dag op de NTS met 2.02.544 tot de negende tijd in Q1, wat betekende dat de Zwitser morgen vanaf plaats 23 begint aan zijn rentree in de Moto2.

Bo Bendsneyder: “Ik had een goed gevoel in Q1 en kon meteen een mooie tijd neerzetten. In Q2 was er veel minder grip, doordat er geen rubber van de MotoGP meer ligt. Ik had veel last van trillingen in de motor. Dat maakte het heel moeilijk om een goede ronde te rijden. Jammer, want ik had gedacht ergens tussen de tiende en vijftiende plaats uit te komen. Ik ben blij dat we goed door Q1 zijn gekomen en dat ik daar niks heb laten liggen.”

Dominique Aegerter: “We hebben vandaag flink kunnen verbeteren. Het team heeft hard gewerkt aan mijn zitpositie en aan de settings en ik heb weer meer kunnen wennen aan de NTS, wat ervoor zorgt dat ik harder en meer comfortabel kan rijden. In Q1 waren er maar twee ronden waarin we meer grip hebben door het rubber van de MotoGP en in die korte tijd kon ik niet tot een perfecte ronde komen. Dat is jammer, want er had wel meer ingezeten. Wat wel goed is, is dat we ook als de banden slijten nog een heel constante snelheid kunnen aanhouden. De racepace is beter dan wat de startpositie doet vermoeden. Het wordt een lange race, van negentien ronden in de hitte, maar ik heb het vertrouwen dat we flink kunnen pushen om er een goed resultaat uit te halen.”