Twaalfde plaats voor Baltus in Barcelona, Van den Goorbergh achttiende na sterke race

Barry Baltus is zondagmiddag als twaalfde geëindigd in de Moto2 race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Belgische coureur maakte geen goede start maar kwam vervolgens sterk terug. Zonta van den Goorbergh sloot een positief weekend af met de achttiende plaats maar beloonde zichzelf niet met WK punten.

Vanaf de tiende plaats op de grid kwam Barry Baltus niet goed weg en viel hij in de eerste ronde terug naar de negentiende positie. Al gauw wist hij plaatsen goed te maken en naar voren te komen dankzij een goed tempo en geslaagde inhaalacties. Uiteindelijk scoorde hij vier WK punten door als twaalfde over de finish te komen, daarmee staat hij nu op de vijftiende plaats in het kampioenschap.

Zonta van den Goorbergh startte wel goed en wist in de eerste ronde drie posities goed te maken. De zeventienjarige Nederlander wist een goed tempo aan de dag te leggen maar moest een aantal plaatsen prijsgeven. Uiteindelijk werd de finishlijn als achttiende gepasseerd op achttien seconden van de winnaar. Helaas betekende dat nog geen WK punten maar wederom werd dit weekend zichtbaar dat er sinds de zomerstop grote stappen zijn gemaakt.

Barry Baltus – P12: “Het was geen slechte race voor ons vandaag maar het enige wat ontbrak was een goede start. Voor de rest was het een erg goede race met een sterk tempo en ik kon meerdere inhaalacties maken. Daarom ben ik best tevreden met vandaag, morgen rijden we weer om de Pirelli-banden te testen.”

Zonta van den Goorbergh – P18: “De achttiende positie klinkt misschien niet geweldig maar uiteindelijk ben ik op achttien seconden van de winnaar geëindigd. Dat betekent dat ik na de eerste ronde zo’n 0,7 seconde per ronde verloor op de snelste man dus daar kunnen we best tevreden over zijn. Voor mij is er geen enkel incident gebeurd en niemand is uitgevallen dus helaas zijn we net weer de punten misgelopen. Uiteindelijk kunnen we best tevreden zijn met hoe het weekend is verlopen, we zijn na Oostenrijk op de juiste voet verdergegaan. Na Silverstone hebben we twee goede weekenden gehad dus ik kijk alweer uit naar Misano waar we dan hopelijk wel wat punten mee naar huis kunnen nemen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Het was voor ons een hele goede dag vandaag. We komen hier natuurlijk voor punten en daar komen we ook steeds dichterbij maar Zonta heeft vandaag gewoon een hele goede race gereden waarin hij kort achter een titelkandidaat eindigde. Dat laat zien welke vooruitgang er geboekt is in de afgelopen weken en dat moeten we doorzetten in de komende races.

Barry maakte helaas een slechte start en dat zien we niet vaak van hem. Hij verloor negen plaatsen in de eerste ronde en dan zie je dat het heel moeilijk wordt om die weer goed te maken. Dan moet je een stuk sneller zijn dan de coureurs voor je en dat was hij gelukkig ook, hij reed rondetijden die goed waren voor een plaats bij de eerste acht. Hij heeft veel in kunnen halen en dan is een twaalfde plaats gewoon een goed resultaat. We willen constant in de punten eindigen en nu kijken we alweer uit naar komend weekend in Misano.”

Fieten Olie Racing GP neemt op maandag deel aan een eendaagse test op het Circuit de Barcelona-Catalunya waar de Pirelli banden voor het eerst geprobeerd kunnen worden, in 2024 is dit de nieuwe bandenleverancier in de Moto2 klasse. De volgende Grand Prix vindt komend weekend van 8 t/m 10 september plaats op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.