Fieten Olie Racing GP met drie rijders naar Misano voor Grand Prix van San Marino

Komend weekend wordt de twaalfde Grand Prix van het seizoen verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Fieten Olie Racing GP zal aan de start verschijnen met drie coureurs doordat Mattia Pasini zich voor de tweede keer dit seizoen naast Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh voegt als wildcard.

Na het Grand Prix weekend in Barcelona en een eendaagse test op maandag, waar de Pirelli banden voor het eerst getest werden, is Fieten Olie Racing GP alweer afgereisd naar de Adriatische kust in Italië voor de twaalfde Grand Prix van 2023. Het is voorlopig de laatste Europese Grand Prix waarna de MotoGP paddock begint aan een overzeese trip van zeven GP’s om daarna weer terug te keren voor de seizoensafsluiter in Valencia.

Het 4,23 kilometer lange Misano World Circuit Marco Simoncelli telt tien rechterbochten en zes linkerbochten en staat sinds 2007 op de MotoGP kalender in de huidige configuratie. Vergeleken met het Circuit de Barcelona-Catalunya is het gripniveau op het Italiaanse circuit vele malen hoger. Volgens de weersverwachtingen wordt het een warm en zonnig weekend dus zullen Barry Baltus, Zonta van den Goorbergh, Mattia Pasini en hun materiaal flink op de proef gesteld worden.

Barry Baltus: “Misano is een circuit waar ik normaal gesproken vrij sterk ben. Er is veel meer grip dan in Barcelona dus voor mij zal dat beter zijn. Vorig jaar had ik een goed weekend op Misano dus ik denk dat we daar weer goed voor de dag kunnen komen. Het ziet er naar uit dat het mooi weer wordt dus ik kijk ernaar uit om vrijdag weer op de motor te zitten.”

Zonta van den Goorbergh: “Na vier dagen op de motor te hebben gezeten stappen we over een paar dagen alweer op in Misano. We hadden een goed weekend in Barcelona met op zondag mijn beste race tot dusver gezien het gat naar de winnaar. Na twee goede Grand Prix weekenden zitten we in een goede trend en het doel is natuurlijk om dat in Misano en de daaropvolgende Grands Prix voort te zetten.”

Mattia Pasini: “Na de ervaring in Mugello ben ik erg blij om dit weekend terug te zijn in Misano met Fieten Olie Racing GP en iedereen in de box die ervoor gezorgd heeft dat het voelt als een familie. In de eerste plaats zijn we hier om te genieten van het weekend en plezier te maken maar ons doel is zeker om een goede race te rijden. Ik denk dat we een geweldig weekend kunnen hebben en ik kan niet wachten om te beginnen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Komend weekend staat voorlopig de laatste Europese Grand Prix op het programma in Misano waarna we zeven overzeese Grand Prix weekenden krijgen. Terugkijkend op afgelopen weekend in Barcelona was het zeker niet slecht. Beide rijders waren competitief in zowel de kwalificatie als in de race waardoor we het kunnen bestempelen als een goed weekend, helaas waren de resultaten net niet waar we met beide rijders op gehoopt hadden. We zullen nog een stapje moeten maken en hopelijk kunnen we dat komend weekend doen.

Naast Barry en Zonta zullen we dit weekend ook Mattia Pasini weer mogen verwelkomen als derde rijder binnen het team. Eerder dit jaar was hij er in Mugello bij en gedurende dat weekend kwam hij heel goed voor de dag. Misano is voor hem zijn thuiscircuit waar hij heel vaak traint dus hopelijk kunnen we samen voor wat vuurwerk gaan zorgen.”

Het raceweekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli begint met twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend, waarna de kwalificatie zaterdagmiddag om 13:45 uur wordt verreden. De race over 21 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.