Sterk optreden van Fieten Olie Racing GP in Misano: Pasini kwalificeert zich als vijfde, Van den Goorbergh en Baltus in Q2

Fieten Olie Racing GP is goed begonnen aan de Grand Prix van San Marino op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Zaterdagmiddag wist wildcard Mattia Pasini zich als vijfde te kwalificeren voor van zondag terwijl Zonta van den Goorbergh de twaalfde tijd reed en Barry Baltus als zeventiende eindigde.

Op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli begon de Grand Prix van San Marino op vrijdag met twee trainingen die de nodige uitdagingen kende voor het team. Hoe dan ook ging het team met vertrouwen de derde training op zaterdagochtend in waarbij Barry Baltus en Mattia Pasini een rechtstreekse plaats in Q2 wisten te bemachtigen. Zonta van den Goorbergh moest naar Q1 maar zou zich in die sessie alsnog plaatsen voor Q2.

Dat betekende dat alle drie Fieten Olie Racing GP coureurs van start gingen in de tweede kwalificatiesessie. De 38-jarige Pasini wist hierin voor een verrassing te zorgen door de vijfde tijd te rijden. Van den Goorbergh presteerde ook goed en kwalificeerde zich als twaalfde, zijn beste resultaat tot dusver in droge omstandigheden. Voor Baltus kwam het niet helemaal samen in deze Q2 sessie waardoor hij als zeventiende eindigde, hoe dan ook heeft de Belg al eerder laten zien dat ook vanuit een dergelijke positie nog van alles mogelijk is.

Mattia Pasini – P5: “Ik ben echt blij en trots op onze kwalificatie van vandaag maar ook op het weekend tot nu toe in het algemeen. We hielden onszelf geconcentreerd en bleven kalm op het juiste moment. We speelden onze kaarten uit op het juiste moment. We moesten van ver komen omdat we door de nieuwe motor veel moesten veranderen aan de elektronica van de motor, maar na veel werk was de machine vandaag erg goed. Ik wil alle jongens in de box complimenteren want het was een perfecte sfeer vandaag. Morgen wordt het zeker een zware race maar we zijn klaar om te vechten, maar ook om te genieten. Bedankt aan iedereen in het team.”

Zonta van den Goorbergh – P12: “Ik ben blij met hoe vandaag is verlopen. In de derde training zaten we heel dicht bij een rechtstreekse plaats in Q2: het scheelde slechts een tiende en in die sessie was ik maar een halve seconde langzamer dan de snelste. Dat was een goed begin van de dag want ik was meteen een seconde sneller dan gisteren, hoe dan ook moesten we naar Q1. Daar reed ik een goede tijd waardoor ik verder kon naar Q2 en in die tweede kwalificatiesessie reed ik uiteindelijk de twaalfde tijd, slechts 0,3 seconde van de eerste startrij. Ik ben blij met wat we vandaag hebben laten zien en ik voel me klaar voor morgen.”

Barry Baltus – P17: “Dit was niet wat ik had verwacht van vandaag nadat we vanochtend in de derde training heel goed van start gingen. Ik had een heel goed gevoel met de motor dus we hebben niets veranderd voor de middag. Tijdens de kwalificatie had ik echter niet hetzelfde gevoel dus dat bracht me een beetje in de war. We kunnen niet terug dus we moeten vooruitkijken, morgen is een nieuwe dag. We zullen veel inhaalacties moeten maken en het wordt een lange race maar we gaan vechten en dan zien we wel wat er aan het einde gebeurt.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Na gisteren hebben we vandaag een fantastische dag gehad met drie rijders in Q2. Zonta wist zich dankzij een knappe prestatie in Q1 alsnog te plaatsen voor Q2 en dan is er van alles mogelijk. Hij heeft een prachtige twaalfde plaats behaald en dat is zijn beste kwalificatieresultaat in droge omstandigheden tot nu toe.

Barry had wat minder geluk en voelde zichzelf niet zo comfortabel met de motor vandaag. Het kwam er helaas niet helemaal uit voor hem vandaag en dat is een beetje teleurstellend maar we zijn zeker niet ontvreden.

Onze gastrijder Mattia laat nog steeds zien dat hij een zeer snelle coureur is en heeft een geweldige vijfde plaats behaald. Dat gun ik hem van harte, het is prachtig om te zien met hoeveel passie hij dit doet en hoeveel inzet hij nog steeds op kan brengen. Uiteindelijk ben ik trots op onze drie rijders dit weekend en kijk ik ontzettend uit naar de race van morgen.

Daarnaast is het vandaag natuurlijk een hele treurige dag voor de MotoGP familie met het overlijden van Mike Trimby. Met grote schrik zijn we vanochtend wakker geworden en het is een zwaar verlies, vooral voor mij persoonlijk. Ik wil Mike’s echtgenote Irene, zijn familie, vrienden en verdere naasten veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd. Moge hij rusten in vrede.”

De Moto2 race over 22 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.