Teleurstellende zondag voor Fieten Olie Racing GP na sterk weekend van Van den Goorbergh

Zonta van den Goorbergh is zondagmiddag als 22e geëindigd in de Moto2 race op de Red Bull Ring. De Nederlander had een goede openingsfase en reed in de punten totdat hij onderuitging. De 17-jarige coureur kon zijn weg vervolgen en wist met een goed tempo uiteindelijk als 22e te finishen.

Nadat Barry Baltus op zaterdagochtend unfit was verklaard vertegenwoordigde Zonta van den Goorbergh als enige het Fieten Olie Racing GP team voor de rest van het weekend op de Red Bull Ring. Vanaf de dertiende startplaats moest Van den Goorbergh twee plaatsen prijsgeven in de openingsronde maar vervolgens wist hij goed mee te komen met het tempo van de coureurs die voor de punten streden.

In de vierde ronde ging het echter mis voor Van den Goorbergh met een kleine schuiver waarna hij de machine weer op kon pakken en zijn weg kon vervolgen. In het resterende gedeelte van de race wist de 17-jarige coureur een indrukwekkend tempo aan de dag te leggen waarmee hij wederom bewees een stap te hebben gemaakt na de Britse Grand Prix. Uiteindelijk kwam Van den Goorbergh als 22e over de finish, een resultaat die de gemaakte vooruitgang niet weerspiegelde.

Zonta van den Goorbergh – P22: “Het was enorm zonde dat ik vandaag onderuitging in de race. Maar buiten dat ben ik blij met de race die ik vandaag gereden heb. Na mijn valpartij heb ik constant de rondetijden gereden van de coureurs in de top tien. Met dat tempo en de vele uitvallers had een dergelijke positie er zeker ingezeten. Er waren veel crashes dus er was niet veel voor nodig maar dat maakt het voor ons niet anders. Hoe dan ook ben ik blij met het verloop van dit weekend, we waren vanaf het begin snel. Die positieve gedachte moeten we vasthouden en dan gaan we er in Barcelona weer vol voor.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Het weekend in Oostenrijk zit er weer op en het is niet zo geëindigd als we gehoopt hadden. Toch was het over het geheel gezien een heel goed raceweekend, misschien wel zijn beste tot nu toe. We hadden dat graag beloond zien worden met punten maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Toch hebben we duidelijk een grote stap van Zonta gezien en als hij zo doorgaat zitten we op de goede weg. Daarnaast was het ook heel jammer dat Barry niet aan de start stond maar laten we ervoor zorgen dat we in Barcelona de volgende stap kunnen maken.”

De volgende Grand Prix wordt in het weekend van 1 t/m 3 september verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.