Fieten Olie Racing GP op volle sterkte naar Barcelona voor Catalaanse Grand Prix

Aankomend weekend wordt de Catalaanse Grand Prix verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Nadat Barry Baltus in Oostenrijk noodgedwongen van de zijlijn moest toekijken vanwege een voetblessure zal de Belg dit weekend weer terugkeren bij Fieten Olie Racing GP naast Zonta van den Goorbergh die zijn positieve ingezette trend hoopt voort te zetten.

Het 4,66 kilometer lange Circuit de Barcelona-Catalunya staat al sinds 1992 op de MotoGP kalender en telt acht rechterbochten en zes linkerbochten. In de recente geschiedenis werd de Grand Prix van Catalonië altijd in juni verreden maar dit jaar is dat voor het eerst in september. Ondanks dat de weersverwachtingen komend weekend aangename temperaturen aangeven lijkt regenval ook een rol van betekenis te gaan spelen in Barcelona.

Zonta van den Goorbergh kende een goed weekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk met rechtstreekse doorgang naar Q2 en een dertiende tijd in de kwalificatie, zijn beste resultaat in droge omstandigheden tot dusver. Helaas kon de Nederlander dit niet voortzetten in de race maar het is duidelijk dat er een stap is gemaakt.

Barry Baltus begon goed aan het weekend in Oostenrijk maar werd vervolgens unfit verklaard door de Medical Director vanwege meerdere gebroken tenen. De Belgische coureur heeft inmiddels tijd gehad om te herstellen en zal – na op donderdagmiddag hopelijk fit verklaard te zijn – weer terugkeren op de Kalex Moto2 machine van Fieten Olie Racing GP op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Barry Baltus: “Na de teleurstelling in Oostenrijk hoop ik dit weekend weer te kunnen racen. De voet voelt een stuk beter maar we moeten wachten op de beslissing van de dokter op donderdag. Hopelijk word ik fit verklaard zodat we weer kunnen racen na het toekijken vanaf de zijlijn in Oostenrijk. Het Circuit de Barcelona-Catalunya is een klassiek circuit en ik rijd er graag. Ik voel me zelfverzekerd en ik kijk er echt naar uit om weer van start te gaan. Maandag proberen we de Pirelli-banden voor het eerst uit, dus het wordt interessant om het verschil te zien.”

Zonta van den Goorbergh: “Na best wel een goed weekend in Oostenrijk kijk ik er naar uit om komend weekend in Barcelona weer van start te gaan, het is belangrijk om op dezelfde voet verder te gaan. Het worden twee drukke weken met dit weekend Barcelona en volgend weekend Misano er meteen achteraan maar ik heb er zin in om weer samen met het team te zijn en op de motor te rijden. We gaan hard werken om vanaf het begin snel te zijn en dan proberen er het hele weekend goed bij te staan.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We racen op een ander moment dan we gewend waren in Barcelona dus het voelt ook alweer een hele tijd geleden sinds we daar voor het laatst waren. Omdat het nu in september plaatsvindt kunnen er wat dingen anders zijn, waaronder de weersomstandigheden die dit weekend behoorlijk wisselvallig lijken te gaan zijn. Het is op donderdag nog even afwachten of Barry fit verklaard wordt maar we gaan ervan uit dat dat goedkomt. Zonta heeft een positief weekend gehad in Oostenrijk waar hij goede progressie liet zien, laten we hopen dat we dit weekend op die manier verder kunnen gaan.”

Het raceweekend in Barcelona begint met twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend, waarna de kwalificatie zaterdagmiddag om 13:45 uur wordt verreden. De race over 21 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.