Teleurstellend einde van Indonesische Grand Prix voor Fieten Olie Racing GP met dubbele DNF

De Grand Prix van Indonesië is zondag op een teleurstellende manier geëindigd voor Fieten Olie Racing GP. Zonta van den Goorbergh streed wederom voor punten totdat hij in de negende ronde hard ten val kwam. Barry Baltus reed een goede race na een moeizaam weekend totdat een technisch mankement ervoor zorgde dat hij de finish ook niet zou halen.

Met Zonta van den Goorbergh startend vanaf de negende plaats was het doel om voor het derde weekend op rij veel punten te scoren. De Nederlander was dan ook goed op weg ondanks een klein technisch euvel aan zijn machine en streed voor een plaats in de top tien. Helaas kwam er aan het eind van de negende ronde een einde aan zijn race met een crash bij het uitkomen van bocht 16. Van den Goorbergh werd ter controle naar het medical centre gebracht maar is ongedeerd.

Na een lastige vrijdag en zaterdag was het voor Barry Baltus zaak om op zondag het goede gevoel met zijn Moto2 machine weer terug te krijgen. Ondanks dat hij in de openingsronde een aantal posities prijsgaf kwam hij vervolgens sterk naar voren en bouwde hij zijn ritme op. De Belgische coureur zou de finish helaas ook niet halen doordat hij te maken kreeg met een probleem aan zijn versnellingsbak.

Barry Baltus: “Vandaag ging het iets beter dan gisteren en ik begon weer een beetje plezier in het rijden te krijgen. Uiteindelijk zijn we er niet in geslaagd om de race uit te rijden vanwege een probleem met de versnellingsbak, maar de ronden die we hebben gereden waren niet al te slecht. Dit soort dingen kunnen gebeuren. Ik was in gevecht met Ai Ogura en met onze bandenkeuze was het plan om aan het einde van de race sterker te zijn. We mikten niet op een finish met een groot aantal punten maar het was een goed gevecht. Ik heb genoten van deze paar ronden en dat is belangrijk om vooruit te komen. Nu gaan we naar Australië om het volgend weekend allemaal opnieuw te doen, ik hoop dat we met een frisse geest sterker kunnen zijn.”

Zonta van den Goorbergh: “Het is heel jammer om de wedstrijd op deze manier te beëindigen. We kwamen er in de sighting lap al achter dat we een technisch probleem hadden, we dachten dat dit opgelost was op de grid maar dat bleek niet het geval te zijn. De race werd beëindigd met een flinke crash en dat is erg teleurstellend want we waren het hele weekend snel en ik voelde me goed. Het mocht vandaag helaas niet zo zijn en dit is onderdeel van het racen. Gelukkig heb ik niets gebroken en kan ik in Australië gewoon weer van start gaan, ook al voel ik me nu wel behoorlijk beurs. Volgend weekend gaan we ons uiterste best weer doen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Soms heb je van die zondagen dat het niet op z’n plek valt en vandaag was zo’n dag. Met Barry wisten we dat het een moeilijke race zou worden omdat het hele weekend al zwaar was aan zijn kant. Je ziet dan ook zelden dat er een hele grote ommekeer gemaakt wordt maar toch begon hij goed aan de race. Helaas moest hij de strijd staken vanwege een probleem aan de versnellingsbak. Dat tekent wel een beetje zijn weekend en we moeten ons nu herpakken voor de volgende race op Phillip Island. Daar is hij sterk en daar kijken we reikhalzend naar uit.

Wat Zonta het hele weekend heeft laten zien was natuurlijk heel sterk maar deze race werd helaas vroegtijdig beëindigd met een crash terwijl hij streed voor een goede positie. Gelukkig heeft hij daar niets aan overgehouden. We merkten dat er iets aan de hand was met zijn machine in de verkenningsronde en dat heeft ervoor gezorgd dat hij dusdanig moest pushen met deze crash als gevolg. Zoiets mag niet gebeuren en daarbij moeten we de hand in eigen boezem steken. Phillip Island is voor Zonta een nagenoeg nieuwe baan doordat hij vorig jaar in de eerste training al geblesseerd raakte. Als hij de lijn van de laatste weekenden kan vasthouden heb ik alle vertrouwen in een goede Grand Prix volgende week.”

De volgende Grand Prix wordt komend weekend van 20 t/m 22 oktober verreden op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië.