Sterke prestaties van Baltus en Van den Goorbergh tijdens kwalificatie op de Sachsenring

Fieten Olie Racing GP coureurs Barry Baltus hebben zaterdag goed gepresteerd tijdens de kwalificatiedag op de Sachsenring. Baltus wist in Q1 de snelste tijd te noteren en kwalificeerde zich vervolgens als veertiende in Q2, Van den Goorbergh reed de 23e tijd nadat hij ’s ochtends in Training 3 nog als derde eindigde.

Het was een lastige start van het weekend op de Sachsenring voor Fieten Olie Racing GP. De eerste training op vrijdagochtend was droog en beide coureurs stonden op dat moment buiten de top veertien geklasseerd. Dat zou later cruciaal blijken want zowel in Training 2 op vrijdagmiddag als in Training 3 op zaterdagochtend regende het waardoor de rondetijden van de eerste training niet meer aangescherpt konden worden. Hierdoor moesten Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh allebei deelnemen aan Q1.

In die Q1 sessie was Baltus ijzersterk en reed hij de snelste rondetijd waarmee hij een plaats in Q2 veiligstelde. Van den Goorbergh klokte de negende rondetijd wat hem de 23e startplaats oplevert, ook al was hij maar 1,3 seconde langzamer dan pole position. Baltus eindigde uiteindelijk als veertiende waardoor beide coureurs uitzicht hebben op een goed resultaat in de Grand Prix van Duitsland.

Barry Baltus – P14: “Voor mij was het een betere dag dan gisteren. Vanochtend in de natte omstandigheden had ik best een goed gevoel maar vanwege de regen moesten we toch naar Q1. Het was een beetje teleurstellend om naar Q1 te moeten maar uiteindelijk was het niet zo erg omdat we op dat moment nog niet veel tijd op een droge baan hadden gehad.

We waren meteen snel en konden door naar Q2, dat was mooi. Daarna kon ik in Q2 mijn rondetijd van Q1 niet meer evenaren, dus het was niet de beste prestatie. Maar toch waren we een stuk sneller dan vrijdag en ik heb er alle vertrouwen in voor morgen. Het wordt een lange en zware race, maar ik kijk ernaar uit om er morgen vol tegenaan te gaan.”

Zonta van den Goorbergh – P23: “We begonnen vandaag heel goed met de derde tijd in de derde training. Weliswaar in regenachtige omstandigheden maar het was een mooi begin van de dag. Tijdens de kwalificatie was het droog en we wisten vooraf al dat het niet makkelijk zou worden met het gebrek aan rijtijd op een droge baan. Ik ben dan ook niet helemaal tevreden met de positie die we hebben behaald. Aan de andere kant is het gat naar pole position niet heel groot dus ik heb er een beetje gemengde gevoelens over, er had zeker meer ingezeten.

Het is duidelijk dat we voor morgen nog een stap moeten maken, het gevoel met de motor was nog niet helemaal goed omdat we alleen maar de eerste training onder droge omstandigheden hebben gehad. We hebben een aantal aanpassingen doorgevoerd en gaan er alles aan doen om morgen een mooi resultaat te behalen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We hebben vandaag best wel een goede dag gehad. In de ochtend was het nat en dat was ook niet helemaal volgens de voorspellingen. In die sessie hebben onze rijders zich van hun beste kant laten zien en stonden ze allebei bij de eerste acht, een mooie opsteker.

Ze stonden niet rechtstreeks in Q2 dus moest dat via Q1 gebeuren. Dat lukte Barry perfect met de snelste tijd in Q1 en een hele goede rondetijd, helaas kreeg Zonta dat niet voor elkaar. Uiteindelijk zijn we absoluut tevreden met de startposities van beide coureurs dus kijken we nu uit naar de race van morgen.”

De Moto2 race over 25 ronden op de Sachsenring gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.