Sterke comeback van Baltus op de Sachsenring met P12, Van den Goorbergh wordt 18e

Barry Baltus is zondagmiddag als twaalfde geëindigd in de Moto2 race op de Sachsenring. De Belgische coureur moest in de eerste ronde uitwijken voor een incident waardoor hij terugviel naar de laatste plaats maar dankzij een knappe inhaalrace kwam hij sterk terug. Zonta van den Goorbergh zat dichtbij de punten en werd uiteindelijk achttiende.

Onder zeer zonnige en warme omstandigheden werd zondagmiddag de 25-ronden lange Moto2 race verreden op de Sachsenring. Bij het ingaan van de eerste bocht was er een incident waarbij drie rijders betrokken waren, omdat Baltus aan de buitenkant reed moest hij hiervoor uitwijken. Dit zorgde ervoor dat de Belgische coureur terugviel naar de laatste plaats en hem een flinke opgave te wachten stond.

Die uitdaging ging hij niet uit de weg en met grote stappen kwam Baltus weer naar voren. Uiteindelijk stagneerde zijn opmars bij de twaalfde plaats maar na een lastige start van het weekend was dit een uitstekend resultaat voor Baltus en het Fieten Olie Racing GP team.

Van den Goorbergh daarentegen maakte een goede start en wist een aantal posities goed te maken. In de zesde ronde was hij aanbeland op de achttiende positie waarna hij in een groepje zat met uitzicht op de punten. Uiteindelijk passeerde Van den Goorbergh de finish als achttiende en wist hij wederom een constant tempo aan de dag te leggen, ondanks dat er maar zeer weinig rijtijd op een droge baan was dit weekend.

Barry Baltus – P12: “Het is erg jammer dat er een incident was in de eerste bocht waardoor ik op de laatste plaats lag. Ik kon echter sterk terugkomen en een goed tempo rijden. Ik had een heel goed gevoel met de motor, het team heeft geweldig werk geleverd. Helaas zullen we nooit weten wat mogelijk was geweest als we een goede openingsronde hadden gehad in deze race. Nu moeten we hetzelfde gevoel houden voor de thuis Grand Prix van het team in Assen volgende week.”

Zonta van den Goorbergh – P18: “De race vandaag begon redelijk goed. Niet zozeer de start, want ik zat wat in het gedrang, maar de eerste vijftien ronden gingen goed. Het tempo was sterk maar in de laatste tien ronden moest ik wat toegeven. Qua posities verloor ik niks, alleen de rondetijd zakte iets. De extra paar tienden die we in Mugello over hadden, hadden we hier niet. We hebben maar heel weinig rijtijd gehad op een droge baan dit weekend en ik vond het lastig om een goed gevoel te vinden. Dit was mede doordat Dunlop met een veel hardere compound kwam als tijdens andere wedstrijden, wat lastig wennen was. Nu is het tijd voor een paar dagen rust voordat onze thuisrace alweer op het programma staat.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Het was een hele spannende Moto2 race vandaag. Na de start ging het meteen behoorlijk mis in de eerste bocht en wij waren daar indirect bij betrokken met Barry. Hij verloor heel veel posities en moest daardoor in principe vanaf de laatste plaats aan de race beginnen. Dat is ontzettend zuur als je een best wel goede startplaats hebt. Zonta kon dat gelukkig wel ontwijken.

Barry kwam daarna op stoom en iedere ronde wist hij verder naar voren te komen. Uiteindelijk heeft hij een fantastische twaalfde plaats bemachtigd. Hij heeft gevochten als een leeuw en zijn potentieel zeker laten zien. Dat geeft hem een flinke opsteker om volgende week in onze thuisrace te kunnen schitteren.

Zonta reed ook een solide race, hij was steeds in duel met een aantal toprijders. Uiteindelijk is hij net buiten de punten geëindigd maar we zien dat het iedere keer beter gaat en we steeds dichterbij de punten komen. Laten we er alles aan doen om in Assen nog een stap te maken en dan wellicht die eerste punten te behalen.”

Na de Grand Prix van Italië en de Grand Prix van Duitsland staat komend weekend alweer de derde Grand Prix op rij op het programma. Het zal echter een bijzonder weekend worden omdat het namelijk de thuisrace is van Fieten Olie Racing GP op het TT Circuit Assen in Nederland.