Duitse Grand Prix volgende stop op de kalender voor Fieten Olie Racing GP

Komend weekend wordt de zevende Grand Prix van het seizoen verreden op de Sachsenring in Duitsland. Na een enerverend weekend in Italië staat Fieten Olie Racing GP dit weekend weer met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh aan de start op het in het oosten van Duitsland gelegen circuit.

De Sachsenring begon als een stratencircuit van ruim 8,7 kilometer lang maar in 1995 werd het omgetoverd tot het complex zoals we dat vandaag kennen. Na een aantal aanpassingen in de daaropvolgende jaren is het circuit sinds 2003 ongewijzigd gebleven en bedraagt het over 3,67 kilometer maar liefst tien linkerbochten en slechts drie rechterbochten. De Duitse Grand Prix is één van de drukstbezochte MotoGP raceweekenden van het jaar en het grote aantal fans zorgt altijd voor een geweldige sfeer op en rondom het circuit.

Voor Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh wordt de Sachsenring een totaal andere uitdaging dan het wijde en vloeiende circuit van Mugello. Baltus zal proberen zijn vorm van de Grand Prix van Frankrijk te herpakken na een uitdagend weekend in Italië terwijl Van den Goorbergh zijn vooruitgang tijdens de Italiaanse Grand Prix hoopt voort te zetten in Duitsland.

Barry Baltus: “Na het moeilijke weekend in Mugello ben ik blij dat ik meteen aan een nieuw raceweekend kan beginnen. Hoewel ik van het circuit houd, hadden we het vorig jaar een beetje moeilijk op de Sachsenring. Nu is het een nieuw en ander jaar, dus ik kijk ernaar uit om vrijdagochtend weer van start te gaan. Er zijn altijd veel fans op het circuit en de sfeer is geweldig, dus we zullen proberen om zo goed mogelijk te presteren.”

Zonta van den Goorbergh: “We staan alweer aan de vooravond van de zevende Grand Prix dit seizoen en het tweede raceweekend op rij in deze ‘triple header’. Na een goed weekend te hebben gehad in Mugello, waar het resultaat in de race uiteindelijk teleurstellend was ondanks dat ik mijn beste wedstrijd tot nu toe reed, ga ik met een goed gevoel naar de Sachsenring toe. Daar hoop ik weer een klein stapje te kunnen maken en wie weet wat er dan mogelijk kan zijn.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “De Sachsenring is een heel ander circuit dan Mugello. Het is erg kort en een echt stuurcircuit, dus in principe een circuit dat bij onze rijders zou moeten passen. Barry heeft in voorgaande jaren sterke resultaten behaald op de Sachsenring, maar we moeten afwachten hoe het gaat lopen. Mugello was uiteindelijk erg jammer voor zowel Zonta als Barry, dus laten we hopen dat het een weekend wordt dat het een goede generale repetitie is voor hetgeen wat ons volgende week te wachten staat.”

Na twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend begint zaterdagmiddag om 13:45 uur de kwalificatie. De race over 25 ronden op de Sachsenring gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.