Pasini scoort punten voor Fieten Olie Racing GP in Italiaanse Grand Prix

Mattia Pasini is zondagmiddag als elfde geëindigd in de Moto2 race op het Autodromo Internazionale del Mugello. De Italiaan wist dankzij een sterke openingsfase naar voren te komen vanaf de achttiende startplaats. Barry Baltus eindigde als zestiende en scoorde daarmee geen punten, Zonta van den Goorbergh kwam halverwege de race ten val terwijl hij dicht bij de top vijftien zat.

Na de kwalificatie op zaterdag waarin Pasini als achttiende eindigde, Baltus als negentiende en Van den Goorbergh als 22e, was het al duidelijk dat de Moto2 race op het Autodromo Internazionale del Mugello een moeilijke zou worden. Met veel zon en behoorlijk hoge temperaturen werd het dan ook een uitdagende race.

Pasini schoof dankzij een geweldige openingsronde meteen op naar de elfde plaats en reed in de vierde ronde zelfs op de achtste positie. Deze hield de Italiaan voor lange tijd vast maar in de slotfase van de race viel hij uiteindelijk terug naar de elfde positie. Baltus wist eveneens veel posities goed te maken in de openingsronde en schoof op naar P14, waarna hij in de vijfde ronde zelfs naar P11 kwam. Ook de Belgische coureur moest in de slotfase terrein inleveren en passeerde finish uiteindelijk als zestiende.

Van den Goorbergh was net als zijn teamgenoten sterk in de openingsronde sterk waarin hij naar de zeventiende positie kwam. De zeventienjarige Nederlander was vervolgens verwikkeld in een strijd voor de punten maar ging in de tiende ronde onderuit waardoor hij de eindstreep niet zou halen.

Mattia Pasini – P11: “Ik ben best tevreden met de race van vandaag. Helaas betaalden we de prijs voor een slechte kwalificatie en dat resulteerde in een moeilijke race. Ik kon een hele goede openingsronde rijden met veel inhaalacties, daarna kon ik een sterk tempo rijden in het eerste deel van de race. Ik probeerde mijn banden te managen maar aan het eind maakte ik een paar fouten waardoor ik niet voor P8 kon vechten. Dat was mijn doel voor vandaag vanwege de groep waarin ik reed, maar helaas kon ik het niet waarmaken.

Uiteindelijk ben ik blij met dit weekend, het is niet makkelijk om voor goede posities te vechten in dit kampioenschap en alle juiste beslissingen te nemen in slechts één race. We hebben laten zien dat we een goed team zijn en dat we de snelheid hebben, dus ik ben benieuwd wat er in de toekomst voor ons in petto heeft. Ik wil Jarno, Fieten Olie en alle jongens in de box bedanken die me in hun familie hebben verwelkomd.”

Barry Baltus – P16: “Dit was niet de race die ik wilde. Op een gegeven moment viel het mee en reed ik op de elfde plaats, maar in de tweede helft van de race had ik het tempo niet meer en verloor ik het juiste gevoel met de motor. Het was niet ons weekend en we moeten ervan leren. We weten wat we moeten verbeteren voor Duitsland dus onze focus ligt nu op volgend weekend.”

Zonta van den Goorbergh – DNF: “Dit is natuurlijk niet het resultaat waarop ik gehoopt had maar toch kan ik redelijk tevreden zijn met de wedstrijd die ik heb gereden. Ik kwam wat snelheid tekort maar zat wel in het gevecht voor punten. Nadat ik door een andere rijder werd ingehaald verloor ik ineens de voorkant, ik weet niet precies wat daar mis is gegaan. Het is natuurlijk ontzettend jammer maar ik ben wel blij met het potentieel dat we hebben laten zien vandaag. We hebben in de laatste races wat pech gehad maar gaan op de Sachsenring opnieuw ons best doen om daar een goed resultaat te behalen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We hebben vandaag niet de gehoopte resultaten kunnen behalen. Barry en Zonta hadden best wel een goed begin van de race waarbij Barry dichtbij de top tien zat en Zonta in de buurt van de puntenposities reed. Helaas maakte Barry een ronde voor het einde een paar foutjes en verloor hij daardoor de focus en een aantal posities. Zonta is onderuitgegaan maar wel in een gevecht voor de punten dus dat is positief, dat hij crasht is nou eenmaal wat er gebeurt in een race als je voor iets vecht. Daar ben ik ook wel tevreden over.

Daardoor is Mattia de enige die vandaag punten heeft gescoord voor het team en hij heeft ook echt een solide race gereden. Het is een goed resultaat voor hem en het team en daar kunnen we alleen maar met een goed gevoel op terugkijken. Onze focus is nu gericht op het volgende weekend in Duitsland.”

De volgende Grand Prix staat komend weekend alweer op het programma. Van 16 t/m 18 juni wordt de Grand Prix van Duitsland verreden op de Sachsenring.