Sterke prestatie van Fieten Olie Racing GP in Indiase Grand Prix met Van den Goorbergh op P6 en Baltus op P8

Het Fieten Olie Racing GP team heeft zondag een goede Moto2 race gereden op het Buddh International Circuit. In de eerste Grand Prix van India in de geschiedenis scoorde Zonta van den Goorbergh zijn eerste WK punten door als zesde te finishen, Barry Baltus reed ook een ijzersterke race en kwam als achtste over de streep.

Na een goede kwalificatie op zaterdag, waarin Zonta van den Goorbergh de vierde tijd noteerde en Barry Baltus zich als dertiende wist te kwalificeren, ging Fieten Olie Racing GP met vertrouwen de achttien ronden tellende Moto2 race op het Buddh International Circuit in. Echter werd al gauw de rode vlag gezwaaid vanwege een incident in de eerste bocht waardoor de raceafstand werd gereduceerd tot twaalf ronden.

In de herstart kwam Van den Goorbergh niet zo goed weg en viel hij terug naar de achtste plaats terwijl Baltus een aantal posities wist goed te maken en opschoof naar de negende positie. Van den Goorbergh boekte echter meteen progressie en reed in de derde ronde alweer op de vijfde plaats. De zeventienjarige Nederlander werd lang onder druk gezet en moest een plaats prijsgeven maar uiteindelijk kwam hij op een keurige zesde positie over de finish. Hiermee heeft Van den Goorbergh zijn beste resultaat tot dusver behaald en ook zijn eerste punten in het Moto2 wereldkampioenschap gescoord.

Baltus zou gedurende de race opschuiven naar de achtste positie en daar uiteindelijk finishen. Daarmee zorgde de negentienjarige Belg ervoor dat hij na een aantal moeilijke races weer een goed resultaat over de streep trok.

Zonta van den Goorbergh – P6: “Het heeft langer geduurd dan gedacht maar om het dan op deze manier te doen is geweldig. Het klinkt misschien gek maar ik wist van tevoren dat ik een goede wedstrijd kon gaan rijden, voor mijn gevoel was het podium niet heel ver weg. Dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn, als ik in het begin iets beter was weggekomen had dat zomaar gekund. Maar uiteindelijk ben ik heel blij met hoe en waar we geëindigd zijn. Ik heb met m’n hoofd gereden en had nog een paar tienden over maar ik wilde niet over de grens pushen. Het was belangrijk om deze over de streep te trekken, ik wilde deze kans op een goed resultaat niet weggooien.

Ik wil het team enorm bedanken want het was de afgelopen anderhalf jaar niet makkelijk. De laatste tijd hebben we goede raceweekenden gehad alleen telkens was er wel wat. Nu valt alles op z’n plek en dan zijn zulke resultaten mogelijk. We begonnen het weekend op vrijdag niet heel goed maar we hebben het weten om te draaien. Ik wil iedereen binnen het team, de sponsoren en degenen die mij gesteund hebben bedanken. We hebben nog veel wedstrijden te gaan dus hopelijk kunnen we meer mooie resultaten behalen.”

Barry Baltus – P8: “Vandaag hadden we een erg goede race, eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht. We begonnen het weekend met P26 op vrijdag dus om in de top tien te eindigen is geweldig. Mijn tempo was goed en ik kon een paar inhaalacties maken. Ik ben blij voor het team dat we vandaag deze goede resultaten hebben behaald en ik kijk er nu al naar uit om op deze manier door te gaan in Japan.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Ik ben echt ontzettend trots op beide jongens. Na de eerste dag wisten we dat het een lastig weekend zou gaan worden, niet alleen vanwege de extreme weersomstandigheden maar ook vanwege de moeite die beide coureurs hadden met dit circuit. Dat werd natuurlijk geweldig rechtgezet op zaterdag met mooie resultaten in de kwalificatie maar we hebben dit jaar al vaker verzuimd om een mooi kwalificatieresultaat om te zetten in goede finishes. Dat lukte vandaag wel en het was fantastisch om zowel Zonta als Barry zo te zien rijden. Zonta liet zich niet gek maken en behaalde een belangrijk resultaat voor zichzelf en het team, het was een heel volwassen gereden race. Barry had het net iets moeilijker maar heeft het uiteindelijk heel goed gedaan. Ik ben trots op de rijders maar ook iedereen in het team. Dit is een mooie opsteker en het nu natuurlijk zaak dat we dit in de komende races voortzetten.”

De volgende Grand Prix vindt komend weekend van 29 september t/m 1 oktober plaats op het Mobility Resort Motegi in Japan.