Fieten Olie Racing GP in goede vorm naar Motegi voor Grand Prix van Japan

Komend weekend wordt de veertiende Grand Prix van het seizoen verreden op het Mobility Resort Motegi in Japan. Na een zeer positief raceweekend in India is de motivatie hoog bij Zonta van den Goorbergh, Barry Baltus en het hele team om deze vorm in Japan vast te houden.

Het Mobility Resort Motegi staat al ruim twintig jaar op de MotoGP kalender en is sinds 2004 het circuit waar de Japanse Grand Prix verreden wordt. Het circuit heeft acht rechterbochten en zes linkerbochten en wordt vooral gekenmerkt door een aantal zeer zware rempunten. Het is dan ook het zwaarste circuit op de kalender voor de remmen.

Vorig jaar werd de Japanse Grand Prix voor het eerst sinds 2019 weer verreden waardoor het voor Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus een nieuw circuit was. Toch presteerden beide coureurs goed en stonden ze allebei in Q2. Van den Goorbergh kende afgelopen weekend in India zijn beste Grand Prix tot dusver met een zesde plaats terwijl Baltus ook een zeer solide resultaat behaalde door als achtste te finishen, daardoor is het team zeer gemotiveerd om komend weekend in Japan op dezelfde manier verder te gaan.

Barry Baltus: “Na een goede race in India is het fijn om terug te zijn in Japan. Het Mobility Resort Motegi is een circuit waar ik graag rijd en vorig jaar had ik er een goed resultaat, ondanks dat het mijn eerste keer daar was. Laten we afwachten wat voor weer het wordt maar we zijn voorbereid op alles wat er op ons pad komt. Ik kijk ernaar uit om vrijdag weer de baan op te gaan!”

Zonta van den Goorbergh: “Na een goed weekend in India zijn we meteen doorgegaan naar Japan. We hebben daar allebei een goede wedstrijd gereden wat natuurlijk een mooi resultaat was voor het team, uiteraard is het ook fijn om mijn eerste punten te hebben behaald. Komend weekend rijden we weer in Motegi dus het is even afwachten hoe de weersomstandigheden zullen zijn. We hebben in India laten zien dat we zowel op een droge als een natte baan snel zijn dus we zijn overal klaar voor. We gaan hoe dan ook ons uiterste best weer doen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We zijn inmiddels alweer een paar dagen in Japan en hebben weinig tijd gehad om de goede resultaten van India te vieren omdat we meteen doorvlogen naar Tokio. Daar hebben we twee dagen doorgebracht met onze vrienden van NTS, het was de eerste gelegenheid dat het hele team de fabriek kon bezoeken. Het waren twee geweldige dagen en de foto’s en video’s spreken voor zich.

Nu kijken we weer vooruit naar het aankomende raceweekend in Motegi waar we na het goede weekend in India vol vertrouwen naartoe gaan. Het was naar mijn mening het beste weekend dat we tot nu toe hebben gehad met Barry en Zonta dus is de motivatie hoog om op dezelfde voet verder te gaan. Het is wel een behoorlijk ander circuit dan waar we afgelopen weekend hebben gereden maar ze zijn er vorig jaar al een keer geweest dus ik ben benieuwd hoe we ervoor staan.”

Het tijdverschil met Japan bedraagt 7 uur. Het raceweekend op het Mobility Resort Motegi begint met twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend, waarna de kwalificatie zaterdagmiddag om 13:45 uur lokale tijd (06:45 uur Nederlandse tijd) wordt verreden. De race over 22 ronden gaat zondagmiddag om 13:15 uur lokale tijd (06:15 uur Nederlandse tijd) van start.