Sterk begin Bendsneyder in Qatar

Bo Bendsneyder is de Grand Prix van Qatar ijzersterk begonnen. De Nederlander in dienst van NTS RW Racing GP sloot de eerste dag af met de zevende tijd: 1.59.089. Jesko Raffin had iets meer problemen op het Losail International Circuit bij Doha. De Zwitser sloot de dag af op de 26ste plaats met zijn tijd uit de eerste training: 2.00.181.

Bendsneyder zat er met name in de tweede training meteen goed bij. Hij opende de sessie met de derde tijd (1.59.315) en scherpte die tijd later nog aan. Ook die verbetering was aanvankelijk goed voor de derde plaats, maar een aantal andere rijders waren in de slotminuut nog net iets sneller dan de Rotterdammer, die met de zevende plaats tevreden was.
In de twee tests die voorafgingen aan het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen, miste Jesko Raffin een paar kostbare sessies. Dat had ook voor de vrije trainingen in Qatar gevolgen, want de Zwitser begon daardoor op een kleine achterstand. Zijn snelste tijd uit de eerste vrije training kon hij in de avondsessie niet verbeteren, al kwam hij er met 2.00.183 heel dichtbij.
Zaterdagmiddag is de derde vrije training, waarin Bendsneyder zal proberen zijn Q2-plaats vast te houden. Eind van de middag, om 16.00 uur Nederlandse tijd, is de kwalificatie voor de Moto2-race van de GP van Qatar.

#64 Bo Bendsneyder: “Eindelijk zijn we begonnen! Testen is leuk en belangrijk, maar het draait om de raceweekenden. We zijn in elk geval goed begonnen aan het nieuwe seizoen. In de eerste training hebben we bewust niet al te veel risico genomen en lag de focus vooral op het terugkrijgen van het goede gevoel van de test. We hebben het tempo rustig opgebouwd en gereden met één set banden. In de avond – op dezelfde tijd als de kwalificatie en de race – lag de focus op de snelheid en time-attack. Dit was een sterke training: ik heb goede rondes kunnen rijden en een paar goede tijden neergezet. Ik ben zeker tevreden over deze eerste dag. We moeten nog een paar kleine dingen aanpassen voor de wedstrijd. Morgen moeten we even kijken hoe het weer is – meer of minder wind – en dan gaan we klaarstomen voor de wedstrijd en knallen in de kwalificatie.”

#2 Jesko Raffin: “Het was geen eenvoudige dag. In de eerste training ging het niet onaardig, met een tijd op een seconde van de top. Maar de tweede training was extra lastig, omdat we nog niet eerder onder deze omstandigheden – in het donker met lagere temperaturen – hebben gereden. We zijn druk bezig om te zorgen dat we morgenavond een betere setting hebben voor deze omstandigheden, die me meer vertrouwen en een beter gevoel geeft.”