Beste kwalificatie voor Bendsneyder en NTS RW Racing GP in Moto2

Bo Bendsneyder begint morgen vanaf de tweede startrij aan de Grand Prix van Qatar. De vijfde plaats in de kwalificatie was het beste resultaat tot nu toe voor zowel Bendsneyder als NTS RW Racing GP in de Moto2. Jesko Raffin begint vanaf de 22ste plaats aan de wedstrijd, die om 16.00 uur Nederlandse tijd begint.

Bo Bendsneyder reed een super kwalificatie. In zijn vierde ronde op het Losail International Circuit zette hij een tijd neer van 1.58.410; op dat moment goed voor de tweede plaats. Met acht minuten te gaan benaderde de Rotterdammer, die afgelopen woensdag 21 jaar werd, zijn tijd een paar keer, maar hij kon niet voorkomen dat hij iets afzakte naar uiteindelijk de vijfde plaats. In de derde vrije training, eerder op de middag, had hij zich met een tiende tijd in de drie gecombineerde trainingen al verzekerd van Q2.
Jesko Raffin verbeterde zich in zowel FP3 als in de Q1-kwalificatie aanzienlijk ten opzichte van de vrijdag. Zijn tijd van 1.59.232 was goed voor de achtste tijd in Q1 en zodoende start hij vanaf de 22ste plaats op de grid zondagavond.

#64 Bo Bendsneyder: “Ik ben superblij met deze vijfde plaats. Vooral ook omdat het geen uitschieter was: we zitten er het hele weekend al goed bij. Het was gewoon een heel goede ronde. Maar we moeten wel realistisch blijven. Het was nog maar de kwalificatie. Morgen is de race en daar gaat het om. Het doel is om alles te geven en een zo goed mogelijk resultaat binnen te slepen. Ik moet hiervoor mijn team en NTS heel erg bedanken. Zij hebben deze winter en bij de tests keihard gewerkt om mij een zo goed mogelijk motor te geven en dat is zeker gelukt.”

#2 Jesko Raffin: “We hebben zeker een flinke stap gemaakt, maar met de 22ste plaats kan ik niet tevreden zijn. Het grootste pluspunt is wel dat het gevoel en het vertrouwen in de kwalificatie beter waren dan in welke andere sessie dan ook. Daar ben ik blij mee, want dat betekent dat we op de goede weg zijn. In de race is alles mogelijk. Ik verwacht dat het vrij dicht bij elkaar zal zitten en dat zich een paar groepen zullen vormen. Daar hoop ik van te kunnen profiteren. In de warmup moet ik nog wel werken aan mijn ritme, want dat is nog niet geweldig.”