RW-Idrofoglia Racing GP versterkt banden met Idrofoglia als nieuwe titelsponsor

RW Racing GP heeft voor het seizoen 2024 de samenwerking met Idrofoglia geïntensiveerd. In 2023 trad het Italiaanse bedrijf toe tot het MotoGP wereldkampioenschap en ging het de samenwerking met het Nederlandse Moto2 team aan. Dit partnerschap is intussen gegroeid en heeft ertoe geleid dat Idrofoglia titelsponsor is geworden van het hernoemde RW-Idrofoglia Racing GP team.

Nadat in 2023 het potentieel van zowel het team als de jonge rijders Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh al zichtbaar was, is het seizoen 2024 meteen begonnen met succes. In de eerste Grand Prix van 2024, op het Lusail International Circuit in Qatar, stond Barry Baltus op het podium doordat hij als tweede eindigde op slechts 0,055 seconde van de winnaar. Ook Van den Goorbergh heeft in de eerste twee Grands Prix van 2024 laten zien dat hij zich met de snelste coureurs in de Moto2 kan meten.

Idrofoglia is een toonaangevend bedrijf op het gebied van waterpompen, elektrische pompunits en brandpreventiesystemen. Dankzij deze samenwerking met RW Racing GP is het Italiaanse bedrijf toegetreden tot het MotoGP wereldkampioenschap met een wereldwijd publiek. Dit geïntensiveerde partnerschap zal voor beide partijen een nieuwe stap betekenen richting de top van het Moto2 kampioenschap.

Idrofoglia PR

Severino Brugnettini – Idrofoglia CEO: “Ik kan zeggen dat zowel RW Racing als Idrofoglia zullen profiteren van deze samenwerking. We waren al jaren van plan om de MotoGP wereld te betreden met het merk Idrofoglia en al na 2 jaar zijn we titelsponsor van het team geworden. We waren op de juiste plaats op het juiste moment en het was wat we zochten.

RW Racing is een team van hoog niveau in de Moto2-categorie en de doelstellingen van Idrofoglia weerspiegelen de filosofie van het nieuwgevormde RW Idrofoglia Racing GP, namelijk groeien en succes boeken. Ik wil Jarno Janssen en zijn medewerkers feliciteren met het uitstekende werk dat ze vorig jaar hebben verricht. Het is een mooi startpunt voor een belangrijk 2024.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Het is geweldig om samen een passie te delen en dit te intensiveren tijdens een bestaande samenwerking. Als team zijn we enorm gebaat bij sterke partners om onze positie te versterken, dit is iets dat we met Idrofoglia kunnen doen. Ik wil iedereen bij Idrofoglia enorm bedanken voor het vertrouwen dat wij als team krijgen en we zullen onze gedeelde passie voortzetten om de best mogelijke resultaten te behalen.  Voor ons als team betekent het nu dat we ons focussen op het verloop van het seizoen waar in we hoge ogen willen gooien met onze rijders.”

Idrofoglia
Idrofoglia werd in 1979 opgericht als fabrikant van irrigatiemachines op basis van de dertig jaar ervaring van de oprichters in de bouw van landbouwmachines.

Aan het eind van de jaren negentig wilde het zijn technische en productiekennis hardnekkig gebruiken voor de creatie en marketing van motorpompunits, elektrische pompunits en brandpreventiesystemen, wat leidde tot de oprichting van nieuwe bedrijfsdivisies: Idrofoglia Ontwatering, Industrie, Brandbestrijding en Drukverhoging.

Vandaag de dag staat Idrofoglia aan de internationale top in de productie van technologieën voor de verplaatsing van water en vloeistoffen in de landbouwsector en daarbuiten, dankzij de voortdurende investeringen en de voortdurende ontwikkeling van de productie-installaties die technisch geavanceerde en steeds verder ontwikkelde producten garanderen.

Ga voor meer informatie naar: www.idrofoglia.it/en/

YouTube video