Baltus pakt drie punten voor RW-Idrofoglia Racing GP, Van den Goorbergh eindigt 19e in uitdagende Portugese Grand Prix

Barry Baltus is zondagmiddag als dertiende geëindigd in de Moto2 race op het Autódromo Internacional do Algarve. De Belgische coureur kwam vanaf de zestiende startplaats naar voren en wist uiteindelijk drie WK-punten te scoren voor RW-Idrofoglia Racing GP. Zonta van den Goorbergh kende een moeizame race en finishte als negentiende.

RW-Idrofoglia Racing GP heeft een uitdagend en leerzaam weekend in Portugal achter de rug. Ondanks dat Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh gedurende de trainingen en kwalificatie lieten zien dat de snelheid aanwezig was kwam het er niet op het juiste moment uit en moesten de Belg en de Nederlander van respectievelijk de zestiende en negentiende positie starten.

Baltus wist in de beginfase van de race nog sterk naar voren te komen en had de aansluiting met de top tien. Uiteindelijk finishte de negentienjarige coureur op tien seconden van de winnaar maar in het competitieve Moto2 veld betekende het een dertiende plaats waarmee hij drie punten toevoegt aan zijn totaal.

Ook Van den Goorbergh maakte in de openingsfase van de race posities goed en was niet ver verwijderd van de punten. In de slotfase zakte de achttienjarige Nederlander iets terug en passeerde hij de finish als negentiende waardoor hij geen punten bij mocht schrijven.

Barry Baltus – P13: “Het was niet zo’n geweldige race vandaag, we moesten al van vrij ver achteraan starten. Het ritme was niet slecht maar ik voelde me niet sterk, uiteindelijk kon ik finishen en drie punten mee naar huis nemen. Het is niet precies het resultaat waar we op gehoopt hadden maar het is beter dan niets. We moeten analyseren en begrijpen wat dit weekend de problemen waren en ons dan richten op de volgende race over een paar weken.”

Zonta van den Goorbergh – P19: “We verlaten Portugal zonder punten en dat had ik voorafgaand aan het weekend zeker niet gedacht. We hebben wel veel bruikbare informatie voor de toekomst verzameld en een aantal lessen geleerd. Het was een hele moeilijke race en ik kwam niet in een ritme, ik kon niet rijden zoals ik dat wilde. Daardoor werd het een steeds lastiger verhaal in de race en dat is nu even zuur. Nu is het tijd om nog harder te trainen en ons klaar te maken voor de race in de Verenigde Staten waar we weer willen meestrijden voor de posities waarvan we weten dat we er kunnen staan.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Het eerste raceweekend in Europe ligt achter ons en ik denk dat we het op bepaalde momenten best wel lastig hebben gehad. Het begon met de crash van Barry op vrijdag en dan mis je wel de rijtijd die je gedurende een raceweekend nodig hebt om echt die perfecte afstelling te vinden. Uiteindelijk denk ik dat we de schade beperkt hebben gehouden en het maximale eruit weten te halen. Als je vanaf de zestiende plaats moet komen wordt het hoe dan ook een moeilijk verhaal. We hebben waardevolle punten meegenomen en gaan met opgeheven hoofd op naar de volgende.

Zonta had het heel moeilijk in de race en kon niet helemaal vrijuit rijden, hierdoor wist hij het maximale er niet uit te halen. Ook dat is een leermoment en je kunt niet altijd zes gooien. We moeten door en zullen over een paar weken alweer aan de start staan in Austin. Dat is een circuit waar beide rijders goed hebben gepresteerd in het verleden dus laten we onze focus nu op dat weekend leggen.”

De Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas wordt verreden in het weekend van 12 t/m 14 april.