Raffin en Bendsneyder pakken punten op Phillip Island

Vier punten gaan er in de koffers van NTS RW Racing GP mee vanuit Australië. Jesko Raffin pakte er drie met de dertiende plaats in de Moto2-race op Phillip Island, Bo Bendsneyder mocht er één meenemen na het behalen van de vijftiende plaats.

Het was een zwaarbevochten wedstrijd onder goede omstandigheden (droog, minder harde wind dan op zaterdag) op het eiland in het zuiden van Australië. Jesko Raffin begon vanaf de zevende plaats aan de Moto2-race op het circuit waar hij zijn tot nu beste resultaten behaalde. De Zwitser wist tot en met de achtste ronde knap stand te houden in het geweld in de top 10, maar in ronde 9 moest hij het groepje met onder andere Baldassarri, Nagashima, Lecuona, Schrotter en Bulega laten gaan. De dertiende plaats wist hij goed vast te houden, om op 18.541 van winnaar Brad Binder over de streep te komen.

Bo Bendsneyder verloor bij de start vanaf plaats 19 een paar posities. Hij vond aansluiting bij een groepje met onder andere Locatelli, Roberts, Fernandez en Bastianini, die hij één voor één binnen hengelde. Eenmaal aan de leiding van de groep sloeg Bendsneyder een gaatje, maar met nog twee ronden te gaan was de veertiende plaats te ver buiten bereik. Bendsneyder kwam na 25 ronden op 29.238 van Binder over de finish.

Bo Bendsneyder: “Ik ben blij met een punt in een zwaarbevochten wedstrijd. Aan het begin verloor ik wat, omdat ik niet kon inhalen op het rechte stuk en in de bochten net een iets andere lijn moest rijden dan de anderen. Jesko werd ingehaald op het rechte stuk, ik kón daar niet inhalen. Dat is dus wel iets waar we aan moeten werken. Toen ik de anderen eenmaal had kunnen inhalen en vrij baan voor me had, kon ik goed bij ze wegrijden en inlopen. Het team heeft goed werk geleverd op een voor mij moeilijk circuit, waar ik voor het eerst reed. We hopen dat we deze lijn kunnen doortrekken in Maleisië volgend weekend en ook daar een mooi resultaat kunnen laten zien.”

Jesko Raffin: “Ik had een goede start en kon de eerste paar rondes goed meevechten, maar na ongeveer acht rondes werd het moeilijk. De motor wordt dan lichter en dat gaat minder goed. Ik kon het hoge ritme van de anderen niet volhouden en moest het iets rustiger aan doen, omdat ik op de limiet zat van de motor zoals die nu is. Het was een goede race voor NTS, en ik ben heel blij met de drie punten, maar we willen meer. Het team heeft perfect gewerkt en we kunnen veel leren van de data van deze race om de machine verder te verbeteren.”