Moeilijke eerste dag op Sepang voor Raffin en Bendsneyder

Het Sepang International Circuit is met zijn lange rechte stukken duidelijk een heel ander soort circuit dan het vloeiende, bochtige Phillip Island, waar Jesko Raffin en Bo Bendsneyder afgelopen weekend beiden in de punten reden. Op de eerste dag in Maleisië hadden de coureurs van NTS RW Racing GP te kampen met trillingen. De resultaten bleven daardoor wat achter in vergelijking tot een week geleden.

Na twee vrije trainingen vond Jesko Raffin zijn naam terug op de 25ste plaats, met een tijd van 2.08.011. Bo Bendsneyder sloot de eerste dag af op de 26ste positie met 2.08.317.

Bo Bendsneyder: “Het was een moeilijke dag. Het is voor mij de eerste keer met de Moto2 op Sepang en dat maakte het er niet gemakkelijker op, maar de grootste problemen kwamen door trillingen in de motor. Ook Jesko had daar last van. We staan er te ver vanaf om tevreden te kunnen zijn. Het is te hopen dat we voor morgen een stap kunnen maken.”

Jesko Raffin: “Dit is een lang circuit, waar we het heel moeilijk hebben. Dit zijn niet de posities die we wensen. We staan staan te ver bij de top 15 vandaan. Er is veel werk aan de winkel, maar ik heb toch wel goede hoop dat we voor morgen iets kunnen vinden om het wat te verbeteren.”