Bendsneyder en Raffin boeken grote progressie

NTS RW Racing GP werkte hard om Jesko Raffin en Bo Bendsneyder te helpen op het Sepang International Circuit en daar slaagde het team in. De Zwitser en de Nederlander boekten een progressie van 2 seconden op de tweede dag van de Grand Prix van Maleisië. Raffin bereikte QP2 en begint de Moto2-race zondag vanaf de 16de plaats. Bendsneyder gaat vanaf de 23ste plaats van start.

Al in de derde vrije training gingen beide rijders van NTS RW Racing GP fors harder dan op de eerste dag. In de eerste ronde van de kwalificatie konden ze die progressie doortrekken. Bendsneyder kwam met 2.06.363 net tekort om door te gaan naar QP2. Raffin bereikte met 2.06.014 de derde plaats, waarmee hij door kon naar de tweede ronde. Daarin kwam hij met 2.06.308 tot de 16de plaats.

De Moto2-race in Maleisië begint om 06.20 uur Europese tijd.

Bo Bendsneyder: “Ten opzichte van gisteren hebben we een grote stap gemaakt. Het is jammer dat ik niet net nog een paar tienden kon vinden in QP1, maar ik ben blij met de progressie die we hebben geboekt. Ik ben benieuwd hoe we er morgen qua pace bij zitten. Het wordt een lange wedstrijd en het zal zeker niet eenvoudig worden, maar we gaan vol voor de punten.”

Jesko Raffin: “Het was een prima dag in vergelijking met gisteren. Het team heeft heel hard gewerkt en heeft me min of meer een nieuwe motor gegeven. Het gevoel was meteen al in FP3 zoveel beter. Ik kon pushen waar ik wilde en op de manier die ik wilde. In QP1 was het zelfs nog iets beter. Het is voor het eerst dat ik via QP1 in QP2 kwam. In die tweede ronde kon ik helaas net niet zo hard pushen als in QP1, maar met de 16de plaats kunnen we best tevreden zijn op dit voor ons erg lastige circuit.”